Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Baliklar

Baliklar

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
BALIK BUĞULAMA





Malzemeler ; 4 kişi için
Temizlenmiş balıklar düz bir tencerenin dibine sıralanır Üzerlerine zeytinyağ, tuz ve su konur İnce ince doğranmış maydanozlar serpilir Hepsinin üstüne ince ince dilimlenmiş maydanoz konur

Tencerenin kapağı kapatılıp 1015 dakika kadar pişirilir

1 Kg Balık

1 çay bardağı ZeytinYağ

1 adet Limon

1 çay bardağı Su

1 demet maydanoz

Tuz

Buğulama Uskumru, Tekir, Hamsi ya da Sardalya balıklarından yapılabilir

Afiyet olsun

MARİNİYER USUL BALIK





Malzemeler ; 4 kişi için
Bir tencereye 1 Kg temizlenmiş beyaz etli balık, 2,5 bardak su, 1 soğan, maydanoz ya da dereotu, tuz konularak ½ saat kadar kaynatılır (köpükler kepçe ile alınır)

Pişirilen balıkların deri ve kılçıkları alınır Servis tabağının ortasına konularak soğan, ince ince kıyılmış sarımsak, hazırladığımız balık sosu, limon, maydanoz ve dereotu ile süslenir

Servis soğuk olarak yapılır

1 Kg Beyaz etli balık

2,5 bardak Su

1 adet Soğan

Maydanoz ya da Dereotu

Tuz

Balık Sosu

SÜSLEMEK İÇİN

1 adet Kuru Soğan

45 diş Sarımsak

Maydanoz ve Dereotu

Limon

(Levrek, Kefal, Mercan, İskorpit, Kırlangıç gibi balıklardan yapılabilir)

Afiyet olsun

MERCAN BALIĞI DOLMASI





Malzemeler ; 4 kişi
Tüm malzeme karıştırılır Mercan Balıklarının açılmış olan kasırn kısmına eşitt bir şekilde doldurulur

Balıkların üstüne ayrıca zeytinyağ sürülür Yağlı kağıda sarılarak Orta ısıda fırında 30 dakika pişirilir

4 adet Mercan Balığı

2 adet Havuç

5 diş Sarımsak

23 yemek kaşığı Zeytinyağ

10 sap ince kıyılmış Maydanoz

2 Limonun Suyu

Tuz, Karabiber, Kimyon, Kırmızı Biber

Sıcak olarak servis yapılır

Afiyet olsun

BALIK ÇORBASI





Malzemeler ; 6 kişi için
Büyük bir tencereye, balık ve küçük küçük kesilmiş soğanlar, kereviz sapları, havuç, limon suyu, pırasa, sarımsak (isteğe bağlı) konulur ve 10 bardak su ilave edilerek orta ateşte bir taşım kaynatılır Kaynayınca altını kısıp, üstte oluşan köpükleri delikli bir kepçe ile toplayınız

Daha sonra kekik, defne yaprağı, maydanoz, tuz ve karabiberi katarak 20 dakika kadar daha kaynatınız

Tencereyi ateşten alıp, Suyu süzünüz

Bir tencereye yağ konularak, un kavrulur Üzerine 6 bardak balık suyu ilave edilir

Bu karışıma arzu edilirse yağda kavrulmuş Domates ya da Salça ilave edilir

Kılçıkları ayıklanmış balık etleri didiklenerek ilave edilir

Bu çorbaya arzuya göre pirinç ya da patates parçaları ilave edilebilir Terbiye de yapılabilir

Balık etleri fazla kaynatıldığında, lezzetini kaybeder Bu nedenle, balık kılçıkları, baş ve kuyrukları kaynatılarak balık suyu elde edilebilir Ancak hatırlanması gereken yağlı etli balıkların kılçıkları ağır bir koku bırakır Bu nedenle yağsız etli balıkların kılçığını kullanmak daha iyidir

1 Kg Balık (beyaz etli bir balık, İskorpit ya da Kefal olabilir)

2 Kereviz Sapı

2 büyükçe Kuru Soğan

1 adet Havuç

1 sap Pırasa

2 çorba kaşığı Limon Suyu

3 diş Sarımsak (isteğe bağlı)

10 su bardağı Su

10 sap Maydanoz

1 kahve fincanı Un

3 adet Domates ya da 12 yemek kaşığı Salça (isteğe bağlı)

12 kahve fincanı Zeytinyağ

1 tatlı kaşığı Kekik

1 adet Defne Yaprağı

Tuz, Kara Biber



Afiyet olsun

BALIK FIRINDA

Kefal, Palamut



Malzemeler ; 4 kişi için
Pulları kazınmış, içi temizlenmiş balıklar 2 cm kalınlığında halkalar şeklinde kesilir ve fırın tepsisine sıralanır

Tavaya, ince yarımay şeklinde kesilmiş soğanlar konularak, ½ fincan zeytinyağında hafifçe pembeleştirilir Üstüne küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilir 5 dakika kadar kavrulduktan sonra üzerine su, sarımsak, karabiber, tuz, yarım limonun suyu ve kalan 1 fincan zeytinyağ konularak 1520 dakika kadar daha pişirilir

Bu karışım, tepsideki balıkların üstüne ilave edilir Üstüne ince kıyılmış maydanoz ve ince ince kesilmiş yarım limon dilimleri yerleştirilir ve kızgın fırında 2530 dakika pişirilir

1 Kg Balık

1,5 kahve fincanı ZeytinYağ

1 adet Limon

2 orta boy Kuru Soğan

3 orta boy Domates

3 diş Sarımsak

1 bardak Su

1 demet maydanoz

Tuz, Karabiber

Soğuduktan sonra servis yapılır

Afiyet olsun

BALIK KÖFTESİ





Malzemeler ;
Temizlenmiş balıklar 1 adet soğanla birlikte haşlanır

Balıklar sudan alınıp, etleri ayıklanır Buna ıslatılıp, suyu sıkılmış ekmek içi, rendelenmiş 1 adet soğan, ince kıyılmış maydanoz, 1 yumurta, tuz ve karabiber eklenerek, yoğrulur Yuvarlak köfteler halinde şekillendirilir

Yuvarlak koöfteler önce una sonra da çırpılımış iki adet yumurtaya bulanır Sonra tavada kızartılır

2 Palamut ya da 1 Torik Balığı

2 adet Kuru Soğan

2 dilim bayat Ekmek içi

3 adet Yumurta

10 sap Maydanoz

2 fincan Yağ

1 çay bardağı Un

Tuz, Karabiber

Sıcak olarak servis yapılır

Afiyet olsun

BALIK SOSU





Malzemeler ;
Bir tavaya zeytinyağ ve unu koyarak hafifçe kavurun Buna balık suyunu, tuz ve biberi ilave edip, boza kıvamına gelinceye kadar pişirmeli, sonra ateşten almalı

1 ¼ su bardağı Balık Suyu

13 kahve fincanı Zeytinyağ

1 yemek kaşığı silme Un

Tuz, Kırmızı Biber



Afiyet olsun

SOSLU DİL BALIĞI





Malzemeler ; 4 kişi için
Temizlenmiş 4 adet Dil Balığını tuzlayıp 1 saat kadar bekletin

1 saat sonra unlayarak, az yağda kızartın

Balığın Sosunu hazırlamak için, 34 yeşil soğanı, küçük küçük kesip 2 kaşık tereyağında sote edin Üzerine 1 adet limonun suyunu ekleyin Suyunu biraz çekince, kırmızı biberi ve ince ince kesilmiş maydanozu ekleyip, altını söndürün

Balıkları servis tabağına yerleştirin Üstüne hazırladığınız sosu yayarak ekleyin En üstüne de isteğe bağlı olarak, hafifçe erittiğiniz tereyağını dökerseniz, güzel bir koku verir

4 adet orta boy Dil Balığı

34 adet Taze Yeşil Soğan

kızartmak için Sıvıyağ

3 yemek kaşığı Tereyağ

1 çorba kaşığı Limon Suyu

510 sap Maydanoz

Tuz, Kırmızı Biber

Balıkları servis tabağına yerleştirirken, yanlarına tere ya da yeşillik, domates ile süsleme yapabilirsiniz

Afiyet olsun


 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt