Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Balıklı Pilav

Balıklı Pilav

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
1 tatlı kaşığı un
2 adet küçük mezgit balığı
yeterli miktarda maydanoz
2 baş soğan
34 bardak Amerikan pirinci
defne yaprağı
100 gr tereyağı
1 tane kofana balığının kuyruk tarafı
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
Pirinci tuzlu suda haşlayın Pirinç suyunu çekince ateşten alıp soğuk suda yıkayın ve süzün Bir kenarda bekletin Bir küçük soğanı tam daire şeklinde halka halka doğrayın Bir tencerede temizlenmiş balığı (kofana), soğanı, defne yaprağını, maydanoz saplarını üstüne kadar su ilave edilerek pişirin Geri kalan soğanları kuşbaşı doğrayın Bir tencerede tereyağında pembeleşene kadar kavurun Bir tatlı kaşığı un ilave edin Devamlı karıştırarak 5 dakika bütünleştirin Haşlanan kofananın deri ve kılçıklarını temizleyin Kuyruğunu kesip, top etlerini bir kenara ayırın Aynı suda mezgit balığını da haşlayıp, onun da deri ve kılçıklarını temizleyin Unla meyalenen soğanların üzerine, haşlanan pirinç döküp, karıştırın Önce kofana balığının etlerini ilave edip hafif ateşte bütünleştirin Sonra mezgit balığının etlerini karıştırınTuz ve karabiber ilave edip bir süre karıştırarak, balık etleriyle pirinç ve meyaneli soğanı bütünleştirin Yaprak yaprak koparılmış maydanozlarla pilavı süsleyin
 

Similar threads

MALZEMELER 1 tatlı kaşığı un 2 adet küçük mezgit balığı yeterli miktarda maydanoz 2 baş soğan 34 bardak Amerikan pirinci defne yaprağı 100 gr tereyağı 1 tane kofana balığının kuyruk tarafı tuz karabiber HAZIRLANIŞI Pirinci tuzlu suda haşlayın Pirinç suyunu çekince ateşten alıp soğuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Malzemeler: 1 su bardağı pirinç 1 kırmızı soğan 1 domates 1 salatalık 1 yeşil biber 34 küçük turp Birkaç göbek salata yaprağı 1 taze soğan 150 gr konserve ton balığı 56 yeşil zeytin 3 çorba kaşığı zeytinyağı 3 çorba kaşığı limon suyu Tuz, karabiber Hazırlanışı: *...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
MALZEMELER 2 adet mezgit balığı filetosu 1 su bardağı pirinç 2 adet soğan 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık 1 çorba kaşığı dolmalık üzüm 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı kıyılmış nan 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu Karabiber, tuz 150 gr yaprak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
BALıKLı KANEPE MALZEMELER 60 gr tereyağı l0 adet siyah zeytin 5 dilim francala ekmeği 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 adet yumurta, haşlanmış 1 adet füme uskumru balığı HAZIRLANIŞI Uskumru balığının derisini temizleyip, kılçıklarını ayıklanyın Küçük parçalara bölüp, bir kaba koyun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
MALZEMELER 60 gr tereyağı l0 adet siyah zeytin 5 dilim francala ekmeği 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 adet yumurta, haşlanmış 1 adet füme uskumru balığı HAZIRLANIŞI Uskumru balığının derisini temizleyip, kılçıklarını ayıklanyın Küçük parçalara bölüp, bir kaba koyun Diğer tarafta tereyağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
858,496Konular
982,185Mesajlar
30,120Kullanıcılar
JohnnySon üye
Üst Alt