Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Balıktan sonra neden tahin helvası yenir? Fırında sıcak helva tarifi

Balıktan sonra neden tahin helvası yenir? Fırında sıcak helva tarifi
0
133

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
baliktan_sonra_neden_tahin_helvasi_yenir_1567757611_2431.jpg

Eski vakitlerden günümüze kadar gelen balıktan sonra tahin helvası tüketilmesinin aslında vücuda birçok yararı olduğunu biliyor musunuz? Herkesin son yıllarda merak ettiği sorulardan biri olan 'balıktan sonra neden tahin helvası yenir?' karşılığını bilirkişilere sorduk. Herkesi bilgilendirecek ve tüm sorulara karşılık olabilecek içeriğimize kesinlikle göz atın.

Çok eski yıllardan itibaren Karadeniz yöresinde meşhur olan "balıktan sonra helva yiyin ki balık öldüğünü anlasın!" lafını duymuşsunuzdur. Velev meskende velev dışarıda balık yediğinizde menülerde sıcak helva kesinlikle olur. Bilhassa balık ve deniz restoranında fırında kızartılarak servis edilen helva, vazgeçilmez bir ikili olmuş. Günümüzde hala devam ettirilen bu balık-helva ikilisi toplumsal medyada merak konusu haline geldi. Pekala balık yedikten sonra neden helva servis edildiğini biliyor musunuz? Merak edilen bu soruyu mercek altına aldık. Gelin birlikte öğrenelim...

cksnQ_1567758154_1491.jpg

Omega-3 bakımından hayli güçlü olan balık, tıpkı hengamda yüksek orantıda iyot, demir, çinko üzere mineraller içeriyor. Balık yedikten sonra oluşan hafif mide rahatsızları, halsizlik ve şişkinliğin asıl sebebi de balığın kan şekerini düşüyor olması. 



0gPMW_1567757631_4978.jpg

Bu kan şekerini önlemek için ise balığın bayat olmasına karşılık sütlü tatlıların yenilmesini önerilmediğinden, en ülkü tatlının tahin helvası olduğu söyleniyor. Hem sağlıklı hem de şekerini dengeleyen tahin helvası, balıktan sonra vücutta oluşabilecek ağır metalleri sıfırlayarak, vücuttaki fosfor ölçüsünü düzenleyerek midedeki asit istikrarı sıradanlaştırıyor.

İşte bu kadar!

Bunu öğrendiğimize nazaran, nefis mi nefis sıcacık bir helva yemeğe ne dersiniz?

FIRINDA HELVA TANIMI:

GEREÇLER

300 gram tahin helvası
1 yemek kaşığı limon suyu
1,5 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sütü

s65hd_1567758403_2964.jpg

YAPILIŞI

Helvaları küp biçiminde doğrayın ve toprak kaselerin içerisine yerleştirin. 

Akabinde oda sıcaklığında olan sütü, limonu ve tereyağını karıştırarak kaselerin içerisine eşit bir biçimde yerleştirin.

190 radde fırında üzeri kızana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Eski zamanlardan günümüze kadar gelen balıktan sonra tahin helvası tüketilmesinin aslında vücuda birçok faydası olduğunu biliyor musunuz? Herkesin son yıllarda merak ettiği sorulardan biri olan 'balıktan sonra neden tahin helvası yenir?' cevabını uzmanlara sorduk. Herkesi bilgilendirecek ve tüm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Eski zamanlardan günümüze kadar gelen balıktan sonra tahin helvası tüketilmesinin aslında vücuda birçok faydası olduğunu biliyor musunuz? Herkesin son yıllarda merak ettiği sorulardan biri olan 'balıktan sonra neden tahin helvası yenir?' cevabını uzmanlara sorduk. Herkesi bilgilendirecek ve tüm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
167
Şöyle hoş bir balık yedikten sonra akabinde sıcacık güzek bir tahin helvası yemek artık bir klasiktir... Bunun sebebi ise her ne kadar halk ortasında 'Balık öldüğünü anlasın diye üzerine helva yenir!' olarak bilinse de işin aslı hiç o denli değil! Aslında balıktan sonra üzerine tahin helvası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Sonbahar ve kış mevsiminde balık sofraların vazgeçilmezidir. Balığın yanına yakışan muhteşem bir tatlı hazırlamak isterseniz de sıcak helva pişirebilirsiniz. Evde en kolay sıcak helva tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Kıvamıyla damakları şenliğe dönüştürecek muhteşem fırında sıcak helva tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Fırında Helva Tarifi İçin Malzemeler *250 gram sade tahin helva *limon *tarçın *ince rendelenmiş havuç Fırında Helva Tarifi Yapılışı Balık menünüzün peşinden ikram edeceğiniz nefis bir tatlı Alüminyum folyoyu iki kat yayarak alta havuç , tarçın , limon üstüne ise helva koyup aynı işlemi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
858,497Konular
982,566Mesajlar
30,311Kullanıcılar
inzebygameSon üye
Üst Alt