Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Balıktan sonra neden tahin helvası yenir? Fırında sıcak helva tarifi

Balıktan sonra neden tahin helvası yenir? Fırında sıcak helva tarifi
0
165

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
baliktan_sonra_neden_tahin_helvasi_yenir_1567757611_2431.jpg

Eski zamanlardan günümüze kadar gelen balıktan sonra tahin helvası tüketilmesinin aslında vücuda birçok faydası olduğunu biliyor musunuz? Herkesin son yıllarda merak ettiği sorulardan biri olan 'balıktan sonra neden tahin helvası yenir?' cevabını uzmanlara sorduk. Herkesi bilgilendirecek ve tüm sorulara cevap olabilecek içeriğimize mutlaka göz atın.

Çok eski yıllardan itibaren Karadeniz yöresinde meşhur olan "balıktan sonra helva yiyin ki balık öldüğünü anlasın!" sözünü duymuşsunuzdur. İster evde ister dışarıda balık yediğinizde menülerde sıcak helva mutlaka olur. Özellikle balık ve deniz restoranında fırında kızartılarak servis edilen helva, vazgeçilmez bir ikili olmuş. Günümüzde hala devam ettirilen bu balık-helva ikilisi sosyal medyada merak konusu haline geldi. Peki balık yedikten sonra neden helva servis edildiğini biliyor musunuz? Merak edilen bu soruyu mercek altına aldık. Gelin birlikte öğrenelim...

cksnQ_1567758154_1491.jpg

Omega-3 bakımından oldukça zengin olan balık, aynı zamanda yüksek oranda iyot, demir, çinko gibi mineraller içeriyor. Balık yedikten sonra oluşan hafif mide rahatsızları, halsizlik ve şişkinliğin asıl sebebi de balığın kan şekerini düşüyor olması. 



0gPMW_1567757631_4978.jpg

Bu kan şekerini önlemek için ise balığın bayat olmasına karşılık sütlü tatlıların yenilmesini önerilmediğinden, en ideal tatlının tahin helvası olduğu söyleniyor. Hem sağlıklı hem de şekerini dengeleyen tahin helvası, balıktan sonra vücutta oluşabilecek ağır metalleri sıfırlayarak, vücuttaki fosfor miktarını düzenleyerek midedeki asit dengesi normalleştiriyor.

İşte bu kadar!

Bunu öğrendiğimize göre, nefis mi nefis sıcacık bir helva yemeğe ne dersiniz?

FIRINDA HELVA TARİFİ:

MALZEMELER

300 gram tahin helvası
1 yemek kaşığı limon suyu
1,5 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sütü

s65hd_1567758403_2964.jpg

YAPILIŞI

Helvaları küp şeklinde doğrayın ve toprak kaselerin içerisine yerleştirin. 

Ardından oda sıcaklığında olan sütü, limonu ve tereyağını karıştırarak kaselerin içerisine eşit bir şekilde yerleştirin.

190 derece fırında üzeri kızana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,656Kullanıcılar
allahtealaSon üye
Üst Alt