iltasyazilim
FD Üye
Balkabağı Çorbası (Diyette İçilebilir) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg balkabağı
*1 kırmızı soğan (normal soğanda olur fakat kırmızı daha güzel tat veriyor)
*2 havuç
*Yarım kutu krema (bu tarifte tamamını kullandım, tercihen yarısından itibaren kendi zevkinize göre arttırabilirsiniz)
*56 dal Adaçayı (kuru – tane şeklindeyse suyla kaynatıp, suyunu kullanabilirsiniz)
*Tuz – karabiber – zeytinyağı
Balkabağı Çorbası (Diyette İçilebilir) Tarifi Yapılışı Balkabaklarını temizliyoruz öncelikle
Tepsimize dizelim, tadını versin diye üstüne sıvı yağ döküp biraz tuzla fırına koyuyoruz, 4045 dakika 200 derecede (Bu işlemi yapmak zorunda değilsiniz, tadı daha lezzetli olsun diye fırına koyuyoruz)
Bi tarafta zeytinyağımızın içine adaçayını atıp, kenarda bekletelim
Balkabaklarını fırından çıkardıktan sonra, zeytinyağımızı tencereye koyalım, 23 dk içinde adaçayıyla kaynasın, sonrasında adaçayı dallarını çıkaralım
Soğanları kavuralım 56 dakika (gelişigüzel aynı kesebilirsiniz) havucu da ekleyelim onları da aynı şekilde kavurup, balkabaklarını içine atalım ve 34 dakika karıştıralım (Kesersek daha kolay olabilir çevirmemiz için)
Önceden ısıttığımız suyu tencereye boşaltalım (malzemeleri çok az geçsin) tuzunu, karabiberini ekleyelim
Kaynasın, sonrası orta ateşte (ağzı kapalı) malzemeler pişene, yumuşayana kadar pişirelim Yaklaşık bi 2025 dakika sonrası el blenderından geçirip, yarım kutu krema döküyoruz(isteğe göre arttırabilirsiniz) tuzuna karabiberine bakmayı unutmayın
Afiyet olsun
*1 kg balkabağı
*1 kırmızı soğan (normal soğanda olur fakat kırmızı daha güzel tat veriyor)
*2 havuç
*Yarım kutu krema (bu tarifte tamamını kullandım, tercihen yarısından itibaren kendi zevkinize göre arttırabilirsiniz)
*56 dal Adaçayı (kuru – tane şeklindeyse suyla kaynatıp, suyunu kullanabilirsiniz)
*Tuz – karabiber – zeytinyağı
Balkabağı Çorbası (Diyette İçilebilir) Tarifi Yapılışı Balkabaklarını temizliyoruz öncelikle
Tepsimize dizelim, tadını versin diye üstüne sıvı yağ döküp biraz tuzla fırına koyuyoruz, 4045 dakika 200 derecede (Bu işlemi yapmak zorunda değilsiniz, tadı daha lezzetli olsun diye fırına koyuyoruz)
Bi tarafta zeytinyağımızın içine adaçayını atıp, kenarda bekletelim
Balkabaklarını fırından çıkardıktan sonra, zeytinyağımızı tencereye koyalım, 23 dk içinde adaçayıyla kaynasın, sonrasında adaçayı dallarını çıkaralım
Soğanları kavuralım 56 dakika (gelişigüzel aynı kesebilirsiniz) havucu da ekleyelim onları da aynı şekilde kavurup, balkabaklarını içine atalım ve 34 dakika karıştıralım (Kesersek daha kolay olabilir çevirmemiz için)
Önceden ısıttığımız suyu tencereye boşaltalım (malzemeleri çok az geçsin) tuzunu, karabiberini ekleyelim
Kaynasın, sonrası orta ateşte (ağzı kapalı) malzemeler pişene, yumuşayana kadar pişirelim Yaklaşık bi 2025 dakika sonrası el blenderından geçirip, yarım kutu krema döküyoruz(isteğe göre arttırabilirsiniz) tuzuna karabiberine bakmayı unutmayın
Afiyet olsun