iltasyazilim
FD Üye
Balkabağı Şöleni Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg bal kabağı
*4 su bardağı toz şeker (miktarı damak tadınıza göre arttırabilir yada azaltabilirsiniz)
*2 paket *bisküvi
*2 paket krem şanti
*2 su bardağı süt
Üzerine İçin;
*Ceviz
*Tahin
Balkabağı Şöleni Tarifi Yapılışı Krem şantileri 2 bardak sütle hazırlıyoruz ve buzdolabında bekletiyoruzBal kabaklarını şekerle birlikte düdüklüye koyuyoruz Üzerine 1 su bardağından biraz az su ekleyip 810 dakika pişiriyoruz İyice yumuşamış bal kabaklarını blenderla yada çatal yardımıyla eziyoruz (bal kabağı çok sulanmışsa suyunu süzmemiz gerekiyor) Fırın tepsisinin altına önce bisküvileri diziyoruz üzerine bal kabağı püresinden sürüyoruz sonra yine bir kat bisküvi Bal kabağı püresi bitene kadar bu işleme devam ediyoruz En üst katta bal kabağı olması gerekiyor Önceden hazırladığımız krem şantiyide üstüne dikkatlice sürüp tahin ve cevizle süslüyoruz 12 saat buzdolabında dinlendiriyoruz
Afiyet Olsun
*1 kg bal kabağı
*4 su bardağı toz şeker (miktarı damak tadınıza göre arttırabilir yada azaltabilirsiniz)
*2 paket *bisküvi
*2 paket krem şanti
*2 su bardağı süt
Üzerine İçin;
*Ceviz
*Tahin
Balkabağı Şöleni Tarifi Yapılışı Krem şantileri 2 bardak sütle hazırlıyoruz ve buzdolabında bekletiyoruzBal kabaklarını şekerle birlikte düdüklüye koyuyoruz Üzerine 1 su bardağından biraz az su ekleyip 810 dakika pişiriyoruz İyice yumuşamış bal kabaklarını blenderla yada çatal yardımıyla eziyoruz (bal kabağı çok sulanmışsa suyunu süzmemiz gerekiyor) Fırın tepsisinin altına önce bisküvileri diziyoruz üzerine bal kabağı püresinden sürüyoruz sonra yine bir kat bisküvi Bal kabağı püresi bitene kadar bu işleme devam ediyoruz En üst katta bal kabağı olması gerekiyor Önceden hazırladığımız krem şantiyide üstüne dikkatlice sürüp tahin ve cevizle süslüyoruz 12 saat buzdolabında dinlendiriyoruz
Afiyet Olsun