iltasyazilim
FD Üye
Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet orta boy balkabağı
*2 kase şeker
*1 çay bardağı su
Üzeri için:
*Hindistan cevizi
*Ceviz
*
Balkabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk önce balkabağı soyulur İçi temizlenir Kare kare parçalara ayrılır Parçalar yıkanıp; süzdürülür Tencerenin altın biraz şeker serpilir Üzerine kabak daha sonra tekrar şeker şeklinde kat kat balkabağı ve şeker koyulur 1 çay bardağı su ilave edilerek sulanması beklenir ( 2 saat beklettim ) Sulandıktan sonra ilk önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte *suyunu çekene kadar pişirilir (Balkabağının dağılmamasına dikkat ediniz) Yumuşayan balkabağı ocaktan alınıp; soğumaya bırakılır Arzuya göre ister ceviz ister hindistancevizi ile servise sunabilirsiniz Afiyet olsun
*1 adet orta boy balkabağı
*2 kase şeker
*1 çay bardağı su
Üzeri için:
*Hindistan cevizi
*Ceviz
*
Balkabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk önce balkabağı soyulur İçi temizlenir Kare kare parçalara ayrılır Parçalar yıkanıp; süzdürülür Tencerenin altın biraz şeker serpilir Üzerine kabak daha sonra tekrar şeker şeklinde kat kat balkabağı ve şeker koyulur 1 çay bardağı su ilave edilerek sulanması beklenir ( 2 saat beklettim ) Sulandıktan sonra ilk önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte *suyunu çekene kadar pişirilir (Balkabağının dağılmamasına dikkat ediniz) Yumuşayan balkabağı ocaktan alınıp; soğumaya bırakılır Arzuya göre ister ceviz ister hindistancevizi ile servise sunabilirsiniz Afiyet olsun