iltasyazilim
FD Üye
Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*600 gram bal kabağı
*3 su bardağı şeker
*1 kase çekilmiş ceviz
*Krem şanti
Balkabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı PİŞİRME ÖNERİSİ: Kabak dilimlerini pişirmeden önce toz şeker ile 3 saat kadar bekletmenizi öneririm Böylece şekerin tamamen eriyerek kabaklarını özleşmesini ve suyunu salacağı için su eklemeden de pişirilmesi sağlanabilir
1
*Benim bal kabağım hazır kesilmiş aldım ( Yeşil ve sert kısımlarını kestikten sonra iki parmak kalınlığında kesin
*Bol suda yıkadığımız kabakları bir tencereye yerleştirin üzerine toz şekeri serpiştirin ve ağzı kapalı bir iki saat bekletin
*Kabaklar cinsine göre suyunu kısa sürede salmadıysa ilaca edeceğiniz su ile bal kabaklarını orta ateşte 50 dk pişirin
*Suyunu tamamen çeken bal kabaklarını ılındıktan sonra dağılmaması için dikkatli bir şekilde servis tabağına alın
*ÜZERİ için; kaymak benim kaynağım yoktu diye ben krem şanti ve ceviz içi ilavesiyle servis edin
*SEVDİKLERİNİZLE PAYLAŞIN ??
*600 gram bal kabağı
*3 su bardağı şeker
*1 kase çekilmiş ceviz
*Krem şanti
Balkabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı PİŞİRME ÖNERİSİ: Kabak dilimlerini pişirmeden önce toz şeker ile 3 saat kadar bekletmenizi öneririm Böylece şekerin tamamen eriyerek kabaklarını özleşmesini ve suyunu salacağı için su eklemeden de pişirilmesi sağlanabilir
1
*Benim bal kabağım hazır kesilmiş aldım ( Yeşil ve sert kısımlarını kestikten sonra iki parmak kalınlığında kesin
*Bol suda yıkadığımız kabakları bir tencereye yerleştirin üzerine toz şekeri serpiştirin ve ağzı kapalı bir iki saat bekletin
*Kabaklar cinsine göre suyunu kısa sürede salmadıysa ilaca edeceğiniz su ile bal kabaklarını orta ateşte 50 dk pişirin
*Suyunu tamamen çeken bal kabaklarını ılındıktan sonra dağılmaması için dikkatli bir şekilde servis tabağına alın
*ÜZERİ için; kaymak benim kaynağım yoktu diye ben krem şanti ve ceviz içi ilavesiyle servis edin
*SEVDİKLERİNİZLE PAYLAŞIN ??