Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Balkabağı Tatlısı

Balkabağı Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*600 gram bal kabağı
*3 su bardağı şeker
*1 kase çekilmiş ceviz
*Krem şanti

Balkabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı PİŞİRME ÖNERİSİ: Kabak dilimlerini pişirmeden önce toz şeker ile 3 saat kadar bekletmenizi öneririm Böylece şekerin tamamen eriyerek kabaklarını özleşmesini ve suyunu salacağı için su eklemeden de pişirilmesi sağlanabilir

1
*Benim bal kabağım hazır kesilmiş aldım ( Yeşil ve sert kısımlarını kestikten sonra iki parmak kalınlığında kesin
*Bol suda yıkadığımız kabakları bir tencereye yerleştirin üzerine toz şekeri serpiştirin ve ağzı kapalı bir iki saat bekletin
*Kabaklar cinsine göre suyunu kısa sürede salmadıysa ilaca edeceğiniz su ile bal kabaklarını orta ateşte 50 dk pişirin
*Suyunu tamamen çeken bal kabaklarını ılındıktan sonra dağılmaması için dikkatli bir şekilde servis tabağına alın
*ÜZERİ için; kaymak benim kaynağım yoktu diye ben krem şanti ve ceviz içi ilavesiyle servis edin
*SEVDİKLERİNİZLE PAYLAŞIN ??
 
858,496Konular
982,348Mesajlar
30,213Kullanıcılar
vitaliySon üye
Üst Alt