Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 adet balkabağıToz şeker (tat alma tadınıza göre şekerin yoğunluğunu arttırabilirsiniz) Balkabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı Balkabaklarımızı yıkamadan! önce dörde bölelimKabuklarını titiz bir şekilde turuncu rengi görene değin soyalımSoyma işlemi bittikten sonra kare kare dilimleyelimOldukça Büyük bir çelik tencerenin içine dizelimÜstüne toz şekeri dökelimTencerenin kapağını sımsıkı kapatıp 1 gece bekletelimSabahleyin baktığımızda kabağımız suyunu salmış olacakOrta ateşte içindeki suyuyla pişirelimKaynamaya başlayınca ateşin altını kısalımSuyunu çekmeye yakın kabakların yumuşaklığını denetleme edip arzuya göre su ekleyebilirizSuyunu çektikten daha sonra kabaklarımız afiyetle yemeye hazırÜstüne tahin ve ceviz ile sunum yaparak afiyetle yenebilirol sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur