iltasyazilim
FD Üye
Balkabak Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet orta boy balkabağı
*1 büyük kuru soğan
*34 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz, pulbiber
Balkabak Kavurması Tarifi Yapılışı Bismillah
Balkabağını bir de böyle deneyin derim Doğu bölgesinde tattığım çok lezzetli bir yemek Denemenizi tavsiye ederim
Kabağı ikiye keselim Çekirdeklerini alalım Karpuz keser gibi kalın dilimlere keselim Kabuğuyla birlikte yumuşayana kadar suda haşlayalım Haşlanmış kabak dilimlerini süzelim ve soğumaya bırakalım Soğuduktan sonra bir kaşık yardımıyla kabuklarından ayıralım Tavaya yağ bırakalım ve ısıtalım Küp doğranmış soğanları kavuralım Kabuklarından ayırdığımız kabağı tavaya alalım ve 34 dakika kavuralım Tuz ve pulbiber ilave edip ateşten indirelim Yanına turşu çok yakışıyor turşu eşliğinde servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*1 adet orta boy balkabağı
*1 büyük kuru soğan
*34 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz, pulbiber
Balkabak Kavurması Tarifi Yapılışı Bismillah
Balkabağını bir de böyle deneyin derim Doğu bölgesinde tattığım çok lezzetli bir yemek Denemenizi tavsiye ederim
Kabağı ikiye keselim Çekirdeklerini alalım Karpuz keser gibi kalın dilimlere keselim Kabuğuyla birlikte yumuşayana kadar suda haşlayalım Haşlanmış kabak dilimlerini süzelim ve soğumaya bırakalım Soğuduktan sonra bir kaşık yardımıyla kabuklarından ayıralım Tavaya yağ bırakalım ve ısıtalım Küp doğranmış soğanları kavuralım Kabuklarından ayırdığımız kabağı tavaya alalım ve 34 dakika kavuralım Tuz ve pulbiber ilave edip ateşten indirelim Yanına turşu çok yakışıyor turşu eşliğinde servis edebilirsiniz Afiyet olsun