iltasyazilim
FD Üye
Balkabaklı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler Tabanı için:
*2 paket burçak bisküvi
*100 gr tereyağı
Kreması için:
*600 gr labne peynir
*1 paket ( 200 ml) krema
*5 adet yumurta
*1 paket vanilya
*4 yemek kaşığı un
*1 bardak şeker
Balkabağı sosu için:
*Yarım kilo balkabağı
*1, 5 su bardağı şeker
Balkabaklı Cheesecake Tarifi Yapılışı Süper lezzet garantili cheesecake; kışın rahat bulabileceğimiz balkabağıyla tatlandırılmış olarak sofraları süsleyecek
Öncelikle burçak bisküvileri rondoda toz haline gelene kadar parçalayıp üzerine erittiğimiz tereyağını ekleyerek kaşığımızla iyice karıştırıyoruz
Hazırlanan tabanı kelepçeli tepsiye sermeden önce tepsinin hem altını hem de yanlarını düzgün kesilmiş yağlı kağıtla kaplıyoruz
Bisküvileri kaşık yarımıyla düz bir şekilde yayıp sıkıştırıp kreması hazırlanana kadar buzdolabında bekletiyoruz
Krema kısmını hazırlamak için sırasıyla; labne, krema, yumurta, şeker, vanilya ve un ekliyoruz her eklememizden sonra iyice robotla karıştırıyoruz
Hazırlanan kremayı buzdolabından çıkardığımız kaba ekliyoruz 200 derece ısınan fırında 10 dk ve 150 dereceye düşürerek 1 saat pişiriyoruz Kapattıktan sonra 1 saat fırının kapağını hiç açmadan bekletip biter bitmez buzdolabına koyuyoruz
Bu arada, fırının içine küçük bir borcama su ekleyip kekle beraber koyuyoruz, bu kekin parçalanmasını önleyecektir
Fırından çıkan keki kalıptan kolaylıkla kurtarabilirsiniz
Balkabaklağını ve şekeri tencereye alıp, kabak iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz Suyuyla beraber kabakları çatal yardımıyla ezip püre yapıyoruz
Hem kabaklar hem de krema ılıyınca, kabağı kremanın üstüne ekliyoruz ve 1 gün buz dolabında bekletiyoruz
Afiyet olsun ??
*2 paket burçak bisküvi
*100 gr tereyağı
Kreması için:
*600 gr labne peynir
*1 paket ( 200 ml) krema
*5 adet yumurta
*1 paket vanilya
*4 yemek kaşığı un
*1 bardak şeker
Balkabağı sosu için:
*Yarım kilo balkabağı
*1, 5 su bardağı şeker
Balkabaklı Cheesecake Tarifi Yapılışı Süper lezzet garantili cheesecake; kışın rahat bulabileceğimiz balkabağıyla tatlandırılmış olarak sofraları süsleyecek
Öncelikle burçak bisküvileri rondoda toz haline gelene kadar parçalayıp üzerine erittiğimiz tereyağını ekleyerek kaşığımızla iyice karıştırıyoruz
Hazırlanan tabanı kelepçeli tepsiye sermeden önce tepsinin hem altını hem de yanlarını düzgün kesilmiş yağlı kağıtla kaplıyoruz
Bisküvileri kaşık yarımıyla düz bir şekilde yayıp sıkıştırıp kreması hazırlanana kadar buzdolabında bekletiyoruz
Krema kısmını hazırlamak için sırasıyla; labne, krema, yumurta, şeker, vanilya ve un ekliyoruz her eklememizden sonra iyice robotla karıştırıyoruz
Hazırlanan kremayı buzdolabından çıkardığımız kaba ekliyoruz 200 derece ısınan fırında 10 dk ve 150 dereceye düşürerek 1 saat pişiriyoruz Kapattıktan sonra 1 saat fırının kapağını hiç açmadan bekletip biter bitmez buzdolabına koyuyoruz
Bu arada, fırının içine küçük bir borcama su ekleyip kekle beraber koyuyoruz, bu kekin parçalanmasını önleyecektir
Fırından çıkan keki kalıptan kolaylıkla kurtarabilirsiniz
Balkabaklağını ve şekeri tencereye alıp, kabak iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz Suyuyla beraber kabakları çatal yardımıyla ezip püre yapıyoruz
Hem kabaklar hem de krema ılıyınca, kabağı kremanın üstüne ekliyoruz ve 1 gün buz dolabında bekletiyoruz
Afiyet olsun ??