Kış mevsiminde çok fazla tükettiğimiz, tatlısını ve çorbasını yaptığımız balkabağını bir de börekte denemenizi tavsiye ediyoruz. Çay saatlerinizde sofranızı şenlendirecek bu lezzetli böreğin tanımını haberimizde bulabilirsiniz...
Böreğin her türlüsünü severim diyenlerdenseniz ve daha farklı bir şeyler hazırlamak isterseniz, bu börek tam size nazaran... Bal kabağı, tarçın ve ceviz üçlüsünün birleşip inanılmaz hoş bir lezzet ortaya çıkardığı tanımlardan biri. Farklı lezzetler tatmayı ve değişik tarifler denemeyi sevenler için hazırladığımız çıtır kabak böreği tanımı, göçmenlerin mutfağına ilişkin. İşte balkabaklı çıtır börek tanımı...
BALKABAKLI POĞAÇA TANIMI:
MATERYALLER
1 kg ayıklanmış bal kabağı
500 gr tatlı lor peyniri
6 adet yufka
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı zeytinyağı
2 adet yumurta
Tuz, karabiber
Susam
YAPILIŞI
Bal kabakları temizledikten sonra tencerede bir ölçü su ekleyerek güzelce pişirin. Daha sonra püre haline getirin ve içerisine lor peynirini ve baharatları ek edip karıştırın.
Başka bir kabın içerinde de süt, yumurta ve zeytinyağını güzelce çırpın.
Yufkanın ortasına sütlü karışımdan sürüp, üçgen olacak halde eşit kesimlere ayırın. Üçgen dilimlerin üzerine kabaklı karışımdan koyup rulo haline getirin.
Tüm yufkalar için birebir süreci uyguladıktan sonra üzerine yumurta ve susam koyarak 200 derece evvelden ısıtılmış fırında 20 dakika üzeri ve altı kızana kadar pişirin.
Afiyet olsun...