iltasyazilim
FD Üye
Balkabaklı Dondurma Tarifi
Resimli Balkabaklı Dondurma Tarifi
Malzemeler
1 bardak bal kabağı püresi
1 tatlı kaşığı vanilya aroması
2 bardak krema
34 kadeh kahverengi şeker
5 yumurtanın sarısı
12 tatlı kaşığı tarçın
12 tatlı kaşığı toz zencefil
14 tatlı kaşığı tuz
bir tutam taze rendelenmiş muskat
Hazırlanması
Bir kasede bal kabağı püresini ve vanilya aromasını karıştırın Üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın en az 3 saat, en fazla 8 saat bekletin
Bir tavada 1,5 su bardağı krema ile yarım su bardağı kahverengi şekeri karıştırın Orta hararetli ateşte tavanın kenarlarında kabarcıklar oluşana kadar takriben 5 dakika pişirin
bu vesileyle yumurta sarılarını, tarçın, zencefil, tuzlu, muskat, kalan yarım su bardağı krema ve kalan 14 su bardağı kahverengi şekeri karıştırın Şeker erimeye başlayıp karışım özleşene dek çırpın
Tavayı ocaktan alın Yavaş Yavaş yarısını yumurtalı karışıma ekleyip çırpın Çırptığınız yumurtalı karışımı tavadaki kremaya ek edip her tarafta ateşin üstüne koyun Tahta bir kaşıkla, kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelene değin 4 veya 6 dakika karıştırın Karışımın kaynamasına izin etmeyin Muhallebiyi tel kevgir ile bir kaseye süzün
Kaseyi buzlu su dolu bir kabın içine oturtup arada karıştırarak ılınmasını sağlayın Ilınınca kabak püresini muhallebiye ekleyin Üzerini streçle kaplayıp (streç karışıma değsin fakat üzerinin kurumasını engellesinbuzdolabında asgari 3, azami 24 saat bekletin
Karışımı dondurma makinesine koyup kullanım talimatlarına göre çalıştırın Dondurma haline gelince buzluğa uygun bir kabın içine koyup en düşük 3 saat, en fazla 3 gün bekletin *
Resimli Balkabaklı Dondurma Tarifi
Malzemeler
1 bardak bal kabağı püresi
1 tatlı kaşığı vanilya aroması
2 bardak krema
34 kadeh kahverengi şeker
5 yumurtanın sarısı
12 tatlı kaşığı tarçın
12 tatlı kaşığı toz zencefil
14 tatlı kaşığı tuz
bir tutam taze rendelenmiş muskat
Hazırlanması
Bir kasede bal kabağı püresini ve vanilya aromasını karıştırın Üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın en az 3 saat, en fazla 8 saat bekletin
Bir tavada 1,5 su bardağı krema ile yarım su bardağı kahverengi şekeri karıştırın Orta hararetli ateşte tavanın kenarlarında kabarcıklar oluşana kadar takriben 5 dakika pişirin
bu vesileyle yumurta sarılarını, tarçın, zencefil, tuzlu, muskat, kalan yarım su bardağı krema ve kalan 14 su bardağı kahverengi şekeri karıştırın Şeker erimeye başlayıp karışım özleşene dek çırpın
Tavayı ocaktan alın Yavaş Yavaş yarısını yumurtalı karışıma ekleyip çırpın Çırptığınız yumurtalı karışımı tavadaki kremaya ek edip her tarafta ateşin üstüne koyun Tahta bir kaşıkla, kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelene değin 4 veya 6 dakika karıştırın Karışımın kaynamasına izin etmeyin Muhallebiyi tel kevgir ile bir kaseye süzün
Kaseyi buzlu su dolu bir kabın içine oturtup arada karıştırarak ılınmasını sağlayın Ilınınca kabak püresini muhallebiye ekleyin Üzerini streçle kaplayıp (streç karışıma değsin fakat üzerinin kurumasını engellesinbuzdolabında asgari 3, azami 24 saat bekletin
Karışımı dondurma makinesine koyup kullanım talimatlarına göre çalıştırın Dondurma haline gelince buzluğa uygun bir kabın içine koyup en düşük 3 saat, en fazla 3 gün bekletin *