Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Balkabaklı Dondurma Tarifi Resimli

Balkabaklı Dondurma Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Balkabaklı Dondurma Tarifi



Resimli Balkabaklı Dondurma Tarifi

Malzemeler

1 bardak bal kabağı püresi
1 tatlı kaşığı vanilya aroması
2 bardak krema
34 kadeh kahverengi şeker
5 yumurtanın sarısı
12 tatlı kaşığı tarçın
12 tatlı kaşığı toz zencefil
14 tatlı kaşığı tuz
bir tutam taze rendelenmiş muskat



Hazırlanması

Bir kasede bal kabağı püresini ve vanilya aromasını karıştırın Üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın en az 3 saat, en fazla 8 saat bekletin

Bir tavada 1,5 su bardağı krema ile yarım su bardağı kahverengi şekeri karıştırın Orta hararetli ateşte tavanın kenarlarında kabarcıklar oluşana kadar takriben 5 dakika pişirin

bu vesileyle yumurta sarılarını, tarçın, zencefil, tuzlu, muskat, kalan yarım su bardağı krema ve kalan 14 su bardağı kahverengi şekeri karıştırın Şeker erimeye başlayıp karışım özleşene dek çırpın

Tavayı ocaktan alın Yavaş Yavaş yarısını yumurtalı karışıma ekleyip çırpın Çırptığınız yumurtalı karışımı tavadaki kremaya ek edip her tarafta ateşin üstüne koyun Tahta bir kaşıkla, kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelene değin 4 veya 6 dakika karıştırın Karışımın kaynamasına izin etmeyin Muhallebiyi tel kevgir ile bir kaseye süzün

Kaseyi buzlu su dolu bir kabın içine oturtup arada karıştırarak ılınmasını sağlayın Ilınınca kabak püresini muhallebiye ekleyin Üzerini streçle kaplayıp (streç karışıma değsin fakat üzerinin kurumasını engellesinbuzdolabında asgari 3, azami 24 saat bekletin

Karışımı dondurma makinesine koyup kullanım talimatlarına göre çalıştırın Dondurma haline gelince buzluğa uygun bir kabın içine koyup en düşük 3 saat, en fazla 3 gün bekletin *
 
858,496Konular
981,602Mesajlar
29,708Kullanıcılar
beytoo7kSon üye
Üst Alt