iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
2 adet hazır yufka, yarım su bardağı sıvıyağ, 2 adet yumurtanın sarısı,
İç hara için; 2 dilim tatlı balkabağı, 4 diş sarımsak, 3 adet taze yeşil soğan, 1 adet orta boy havuç, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber 175 gr, rendelenmiş sert beyaz peynir, 1 tay kaşığı tuz, karabiber, yarım demet dereotu
Yapılışı :
Havuç ve bal kabağı ayrı ayrı kaplarda rendelenir Yeşil soğan incecik doğranır Sarımsaklar pirinç tanesi büyüklüğünde dilimlenir Zeytinyağı geniş bir tencereye koyulup orta ısılı ateşte kızdırılır
Taze soğan, havuç ve sarımsaklar tencereye koyulup 23 dakika kadar karıştırılıp kavurulur Üzerine rendelenmiş balkabağı eklenir Tuz, karabiber ve pul biberi serpiştirilip ocaktan alınır ve soğuması beklenir
Soğuk haldeki kabaklı harcın üzerine rendelenmiş beyaz peynir ve incecik kıyılmış olan dereotu eklenip karıştırılır Yufkalardan biri mutfak tezgahına serilir
Su ve sıvıyağı küçük bir kasede çırpılıp fırça yardımıyla yufkanın her tarafına sürülüp yufka ıslatılır Dört taraftan üzerine katlayarak yufkaya dikdörtgen şekli verilir Yufkaların uçları birbirine yakın olmalıdır
Keskin bir bıçakla yufka tam ortadan ikiye bölünür ve eşit büyüklükte 4 tane kare yufka parçası elde edilir Yufka parçalarının ortasına balkabaklı harçtan birer yemek kaşığı dolusu koyulup kenarları üstüne kapatılarak bohça yapılır Börekler ters çevrilip yağlanmış tepsiye dizilir
Üzerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sarısı sürülüp 5 dakika önceden 175 dereceye ve alt üst konuma ayarlanmış olan fırında 3035 dakika pişirilip çıkarılır ve servis edilir
Kepekli gözleme, yumurtalı gözleme patatesli gözleme, çökelikli gözleme vb bir çok çeşidi bulunmaktadır
2 adet hazır yufka, yarım su bardağı sıvıyağ, 2 adet yumurtanın sarısı,
İç hara için; 2 dilim tatlı balkabağı, 4 diş sarımsak, 3 adet taze yeşil soğan, 1 adet orta boy havuç, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber 175 gr, rendelenmiş sert beyaz peynir, 1 tay kaşığı tuz, karabiber, yarım demet dereotu
Yapılışı :
Havuç ve bal kabağı ayrı ayrı kaplarda rendelenir Yeşil soğan incecik doğranır Sarımsaklar pirinç tanesi büyüklüğünde dilimlenir Zeytinyağı geniş bir tencereye koyulup orta ısılı ateşte kızdırılır
Taze soğan, havuç ve sarımsaklar tencereye koyulup 23 dakika kadar karıştırılıp kavurulur Üzerine rendelenmiş balkabağı eklenir Tuz, karabiber ve pul biberi serpiştirilip ocaktan alınır ve soğuması beklenir
Soğuk haldeki kabaklı harcın üzerine rendelenmiş beyaz peynir ve incecik kıyılmış olan dereotu eklenip karıştırılır Yufkalardan biri mutfak tezgahına serilir
Su ve sıvıyağı küçük bir kasede çırpılıp fırça yardımıyla yufkanın her tarafına sürülüp yufka ıslatılır Dört taraftan üzerine katlayarak yufkaya dikdörtgen şekli verilir Yufkaların uçları birbirine yakın olmalıdır
Keskin bir bıçakla yufka tam ortadan ikiye bölünür ve eşit büyüklükte 4 tane kare yufka parçası elde edilir Yufka parçalarının ortasına balkabaklı harçtan birer yemek kaşığı dolusu koyulup kenarları üstüne kapatılarak bohça yapılır Börekler ters çevrilip yağlanmış tepsiye dizilir
Üzerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sarısı sürülüp 5 dakika önceden 175 dereceye ve alt üst konuma ayarlanmış olan fırında 3035 dakika pişirilip çıkarılır ve servis edilir
Kepekli gözleme, yumurtalı gözleme patatesli gözleme, çökelikli gözleme vb bir çok çeşidi bulunmaktadır