iltasyazilim
FD Üye
Balkabaklı Kinoa Salatası Tarifi İçin Malzemeler
*2 dilim bal kabağı
*1 su bardağı kinoa
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 dilim tulum peyniri
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
*12 tatlı kaşığı tarçın
*1 tatlı kaşığı kimyon
*Bir avuç maydanoz
*Bir avuç dereotu
*2 adet iç ceviz
Sosu için:
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Yarım limon suyu
*1 yemek kaşığı elma sirkesi
*2 yemek kaşığı portakal suyu
Balkabaklı Kinoa Salatası Tarifi Yapılışı Protein ve lif bakımından zengin, tam da diyettekiler, kilosunu korumak isteyenler ve sporcular için muhteşem bir tarif geliyor
Balkabaklarını küp küp doğrayıp bir kaseye alalım Üzerine zeytinyağını, karabiberi, kırmızı toz biberi, tarçını ve kimyonu ilave edip güzelce karıştıralım Yağlı kağıt üzerine serdiğimiz kabakları fırında 15 dakika rengi koyulaşıncaya kadar pişirelim
Bir yandan kinoamızı yıkayıp süzelim 2 su bardağı kaynar suda suyunu çekinceye kadar pişirelim ve dinlenmeye bırakalım Kinoa soğuduktan sonra içine iri dövülmüş cevizimizi, maydanozu, dereotunu ve küp küp doğranmış peynirimizi ilave edelim Fırından çıkardığımız kabaklarımız da soğuduktan sonra kinoanın üzerine ilave edip karıştıralım
Küçük bir kapta sos için gerekli tüm malzemelerimizi çırparak salatamızın üzerine ilave edip servis edelim
Şimdiden afiyet olsun
*2 dilim bal kabağı
*1 su bardağı kinoa
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 dilim tulum peyniri
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
*12 tatlı kaşığı tarçın
*1 tatlı kaşığı kimyon
*Bir avuç maydanoz
*Bir avuç dereotu
*2 adet iç ceviz
Sosu için:
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Yarım limon suyu
*1 yemek kaşığı elma sirkesi
*2 yemek kaşığı portakal suyu
Balkabaklı Kinoa Salatası Tarifi Yapılışı Protein ve lif bakımından zengin, tam da diyettekiler, kilosunu korumak isteyenler ve sporcular için muhteşem bir tarif geliyor
Balkabaklarını küp küp doğrayıp bir kaseye alalım Üzerine zeytinyağını, karabiberi, kırmızı toz biberi, tarçını ve kimyonu ilave edip güzelce karıştıralım Yağlı kağıt üzerine serdiğimiz kabakları fırında 15 dakika rengi koyulaşıncaya kadar pişirelim
Bir yandan kinoamızı yıkayıp süzelim 2 su bardağı kaynar suda suyunu çekinceye kadar pişirelim ve dinlenmeye bırakalım Kinoa soğuduktan sonra içine iri dövülmüş cevizimizi, maydanozu, dereotunu ve küp küp doğranmış peynirimizi ilave edelim Fırından çıkardığımız kabaklarımız da soğuduktan sonra kinoanın üzerine ilave edip karıştıralım
Küçük bir kapta sos için gerekli tüm malzemelerimizi çırparak salatamızın üzerine ilave edip servis edelim
Şimdiden afiyet olsun