iltasyazilim
FD Üye
Balkabaklı Lokum (Cezerye) Tarifi İçin Malzemeler
*2 dilim balkabağı
*2 paket petibör bisküvi
*5 yemek kaşığı şeker
*1 çay bardağı ceviz
Üzeri için:
*1 su bardağı hindistan cevizi
Balkabaklı Lokum (Cezerye) Tarifi Yapılışı Balkabakları soyup doğrayıp üzerine şeker ilave edip sulanması için bekletin Sonra kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın Şeker az gelirse damak zevkinize göre ilave edebilirsiniz Sonra bisküvileri ve cevizleri rondodan çekip kabakla karıştırın ele yapışmayan bir malzeme olacak eğer yapışırsa bisküvi ilave edin Sonra buzdolabına koyup yarım saat dinlendirin sonra ceviz büyüklüğünde alıp kare şeklini verin eğer elinize hafif yapışıyorsa elinizi ıslatıp daha kolay şekil verebilirsiniz Hindistan cevizine bulayıp tepsiye dizin Buzdolabında 2 saat kadar bekletin çünkü bekletilince daha sertleşiyor ve lezzetli oluyor Sonra servis yapın Afiyet olsun Not: Bu tarifi evde kalan kabak tatlısını değerlendirmek için de yapabilirsiniz
*2 dilim balkabağı
*2 paket petibör bisküvi
*5 yemek kaşığı şeker
*1 çay bardağı ceviz
Üzeri için:
*1 su bardağı hindistan cevizi
Balkabaklı Lokum (Cezerye) Tarifi Yapılışı Balkabakları soyup doğrayıp üzerine şeker ilave edip sulanması için bekletin Sonra kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın Şeker az gelirse damak zevkinize göre ilave edebilirsiniz Sonra bisküvileri ve cevizleri rondodan çekip kabakla karıştırın ele yapışmayan bir malzeme olacak eğer yapışırsa bisküvi ilave edin Sonra buzdolabına koyup yarım saat dinlendirin sonra ceviz büyüklüğünde alıp kare şeklini verin eğer elinize hafif yapışıyorsa elinizi ıslatıp daha kolay şekil verebilirsiniz Hindistan cevizine bulayıp tepsiye dizin Buzdolabında 2 saat kadar bekletin çünkü bekletilince daha sertleşiyor ve lezzetli oluyor Sonra servis yapın Afiyet olsun Not: Bu tarifi evde kalan kabak tatlısını değerlendirmek için de yapabilirsiniz