iltasyazilim
FD Üye
Balkabaklı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler Balkabağı püresi:
*1 dilim bal kabağı
*Üstünü geçecek kadar su
*12 yemek kaşığı nişasta
*1, 5 yemek kaşığı tatlandırıcı
Muhallebi:
*3 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı nişasta
*3 yemek kaşığı tatlandırıcı
*1 damla vanilya aroması olmasa da olur
Arakat:
*3 adet etiform bisküvi ufalaması
*5 adet ceviz dökülmesi
Balkabaklı Muhallebi Tarifi Yapılışı Balkabağı önce bir tencereye alınarak suyla haşlanır Sonra süzülüp, tatlandırıcıyla beraber rondoda karıştırılır Tekrar tencereye alındıktan sonra nişasta ile yoğunlaşıncaya kadar ocakta karıştırılır Muhallebi için süt, nişasta, tatlandırıcı bir tencerede pişirilir Kaynadıktan 12 dakika sonra altı kapatılır İçine varsa aroma dökülüp son kez karıştırılır Cuplar hazırlanır Cupların yarısına kadar ılımış yada soğumuş muhallebi dökülür Üstüne bisküvi kırıntıları dökülür Üstüne balkağı püresi yayılır Üstü de cevizle süslenir Afiyet olsun
*1 dilim bal kabağı
*Üstünü geçecek kadar su
*12 yemek kaşığı nişasta
*1, 5 yemek kaşığı tatlandırıcı
Muhallebi:
*3 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı nişasta
*3 yemek kaşığı tatlandırıcı
*1 damla vanilya aroması olmasa da olur
Arakat:
*3 adet etiform bisküvi ufalaması
*5 adet ceviz dökülmesi
Balkabaklı Muhallebi Tarifi Yapılışı Balkabağı önce bir tencereye alınarak suyla haşlanır Sonra süzülüp, tatlandırıcıyla beraber rondoda karıştırılır Tekrar tencereye alındıktan sonra nişasta ile yoğunlaşıncaya kadar ocakta karıştırılır Muhallebi için süt, nişasta, tatlandırıcı bir tencerede pişirilir Kaynadıktan 12 dakika sonra altı kapatılır İçine varsa aroma dökülüp son kez karıştırılır Cuplar hazırlanır Cupların yarısına kadar ılımış yada soğumuş muhallebi dökülür Üstüne bisküvi kırıntıları dökülür Üstüne balkağı püresi yayılır Üstü de cevizle süslenir Afiyet olsun