iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
1 paket vanilya
4 su bardağı süt
7 çorba kaşığı kadar toz şeker
7 çorba kaşığı kadar irmik
Kabaklı haccın yapılması için; 2000 gram kadar balkabağı, 2 buçuk su bardağı toz şeker, 1 su bardağı ceviz, 1 paket pötibör bisküvi
Üzerini süslemek için; yeşil fıstık, fındık, Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
öncelikle balkabaklarını soyun
Soyduktan sonra küp doğruyoruz
Bir tencereye alıp üzerine toz şeker döküp kapağı kapalı olarak pişirmeye bırakıyoruz
Ardından pişmiş olan kabakları sıcakken çatalla ezici bir alet kullanarak parçalanmış halde ile kırılmış ceviz cevizleri de ilave edilerek karıştırıyoruz
Kabaklı harcımız böylece hazır hale gelmiş oluyor
Başka bir tencere içerisinde sütün soğutuyoruz
Şekeri, vanilyayı, koyup ocak üzerinde sürekli karıştırarak pişiriyoruz
Yuvarlak çemberi servis edeceğimiz tabağa yerleştirin
İrmikli harcı içine boşaltıp üzerinin düzeltiyoruz
5 dakika katılaşmasını bekleyip sonra üzerine de kabaklı harcı döküp düzeltiyoruz
Daha sonra çemberi ile birlikte oda sıcaklığında gelince buzdolabında 5 saate kadar dinlendiriyoruz
Servis yapmadan önce üzerine dilediğiniz hindistan cevizi fındık veya yeşil fıstıkla süsleyebilirsiniz
Dikkatli bir şekilde ikili karşılıklı tutup çemberinden tatlımızı ayırıyoruz Hem görüntüsü hem de lezzeti çok tatlı bir tarif olmuş oluyor Afiyet olsun
Kaynak: Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
1 paket vanilya
4 su bardağı süt
7 çorba kaşığı kadar toz şeker
7 çorba kaşığı kadar irmik
Kabaklı haccın yapılması için; 2000 gram kadar balkabağı, 2 buçuk su bardağı toz şeker, 1 su bardağı ceviz, 1 paket pötibör bisküvi
Üzerini süslemek için; yeşil fıstık, fındık, Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
öncelikle balkabaklarını soyun
Soyduktan sonra küp doğruyoruz
Bir tencereye alıp üzerine toz şeker döküp kapağı kapalı olarak pişirmeye bırakıyoruz
Ardından pişmiş olan kabakları sıcakken çatalla ezici bir alet kullanarak parçalanmış halde ile kırılmış ceviz cevizleri de ilave edilerek karıştırıyoruz
Kabaklı harcımız böylece hazır hale gelmiş oluyor
Başka bir tencere içerisinde sütün soğutuyoruz
Şekeri, vanilyayı, koyup ocak üzerinde sürekli karıştırarak pişiriyoruz
Yuvarlak çemberi servis edeceğimiz tabağa yerleştirin
İrmikli harcı içine boşaltıp üzerinin düzeltiyoruz
5 dakika katılaşmasını bekleyip sonra üzerine de kabaklı harcı döküp düzeltiyoruz
Daha sonra çemberi ile birlikte oda sıcaklığında gelince buzdolabında 5 saate kadar dinlendiriyoruz
Servis yapmadan önce üzerine dilediğiniz hindistan cevizi fındık veya yeşil fıstıkla süsleyebilirsiniz
Dikkatli bir şekilde ikili karşılıklı tutup çemberinden tatlımızı ayırıyoruz Hem görüntüsü hem de lezzeti çok tatlı bir tarif olmuş oluyor Afiyet olsun
Kaynak: Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız