iltasyazilim
FD Üye
Balkabaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg ayıklanmış balkabağı
*1 çay bardağı şeker
*Yarım çay bardağı su
*1 paket petibör bisküvi
Kreması İçin:
*1 litre süt
*1 su bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı pirinç unu
*1 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri İçin:
*2 poşet krem şanti
*1 5 su bardağı süt
*Hindistan cevizi rendesi
Balkabaklı Pasta Tarifi Yapılışı Krem şanti sütle köpürtülüp buzdolabına kaldırılırBalkabağı küçük küpler şeklinde doğranırYayvan bir tencereye alınırÜzerine şeker ve su eklenerek kısık ateşte balkabakları yumuşayana kadar pişirilirPişen balkabakları süzülüp geniş bir kaseye alınırİlk sıcaklığı çıkınca üzerine bisküviler kırılırBisküvili balkabaklı harç karıştırılır (ikisinide tamamen ezmeden karıştırıyoruz)2628 cm çapındaki pasta çemberi servis tabağına konulurİçine bisküvili balakabaklı harç yayılıp spatulayla düzeltilirKreması için vanilya ve tereyağ hariçindeki malzemeler tencereye alınıp karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilirVanilya ve tereyağ eklenip karıştırılırBalakbaklı harcın üzerine dökülüp soğumaya bırakılırTamamen soğuyunca köpürtülmüş şanti sürülürHindistan cevizi serpilip buzdolabında 23 saat bekletilirPasta çemberi çıkartılıp servis edilir
Afiyet olsun
*1 kg ayıklanmış balkabağı
*1 çay bardağı şeker
*Yarım çay bardağı su
*1 paket petibör bisküvi
Kreması İçin:
*1 litre süt
*1 su bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı pirinç unu
*1 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri İçin:
*2 poşet krem şanti
*1 5 su bardağı süt
*Hindistan cevizi rendesi
Balkabaklı Pasta Tarifi Yapılışı Krem şanti sütle köpürtülüp buzdolabına kaldırılırBalkabağı küçük küpler şeklinde doğranırYayvan bir tencereye alınırÜzerine şeker ve su eklenerek kısık ateşte balkabakları yumuşayana kadar pişirilirPişen balkabakları süzülüp geniş bir kaseye alınırİlk sıcaklığı çıkınca üzerine bisküviler kırılırBisküvili balkabaklı harç karıştırılır (ikisinide tamamen ezmeden karıştırıyoruz)2628 cm çapındaki pasta çemberi servis tabağına konulurİçine bisküvili balakabaklı harç yayılıp spatulayla düzeltilirKreması için vanilya ve tereyağ hariçindeki malzemeler tencereye alınıp karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilirVanilya ve tereyağ eklenip karıştırılırBalakbaklı harcın üzerine dökülüp soğumaya bırakılırTamamen soğuyunca köpürtülmüş şanti sürülürHindistan cevizi serpilip buzdolabında 23 saat bekletilirPasta çemberi çıkartılıp servis edilir
Afiyet olsun