iltasyazilim
FD Üye
Balkabaklı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kg pirinç
*300 gram balkabağı
*200 gram *et
*100 gram kuru üzüm
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*56 yemek kaşığı tereyağı
*Tuz
*Yarım çay kaşığı sarı kök
Balkabaklı Pilav Tarifi Yapılışı İlk önce etlerimizi küçük doğrayarak haşlıyoruz Balkabağını küpküp doğruyoruz Yıkadığımız pirinçi, balkabağını, eti, tuzu, sarı kökü hepsini iyice karıştırarak bir tencereye alıyoruz Haşladığımız etin suyunu 2 parmak üzerine çıkacak kadar döküyoruz Et suyu yetmezse sıcak su kullana biliriz Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirerek yıkadığımız kuru üzümleri üzerine serperek demlenmeye bırakıyoruz Pirinçler yumuşamamışsa bir miktar su ilave ede biliriz Piştikten sonra iyice karıştırarak servis ede bilirsiniz AFİYET OLSUN!
*Yarım kg pirinç
*300 gram balkabağı
*200 gram *et
*100 gram kuru üzüm
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*56 yemek kaşığı tereyağı
*Tuz
*Yarım çay kaşığı sarı kök
Balkabaklı Pilav Tarifi Yapılışı İlk önce etlerimizi küçük doğrayarak haşlıyoruz Balkabağını küpküp doğruyoruz Yıkadığımız pirinçi, balkabağını, eti, tuzu, sarı kökü hepsini iyice karıştırarak bir tencereye alıyoruz Haşladığımız etin suyunu 2 parmak üzerine çıkacak kadar döküyoruz Et suyu yetmezse sıcak su kullana biliriz Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirerek yıkadığımız kuru üzümleri üzerine serperek demlenmeye bırakıyoruz Pirinçler yumuşamamışsa bir miktar su ilave ede biliriz Piştikten sonra iyice karıştırarak servis ede bilirsiniz AFİYET OLSUN!