iltasyazilim
FD Üye
Balkabaklı Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg balkabağı
*2 su bardağı toz şeker
*2 paket kakaolu petibör
*2 paket sade petibör
*1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
*2 paket krem şanti
*1 su bardağı süt
Balkabaklı Rulo Pasta Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar bugün ki tarifimde balkabağı olduğu hiç belli olmayan enfes bir tarif paylaşacağım daha önce aynı tarifin havuçlusunu paylaşmıştım
Öncelikle hızlı olması için balkabağımızı düdüklü tenceremize koyuyoruz 2 bardak şeker koyup düdüklümüzün kapağını kapatıp 20 dk pişiriyoruz, (tabi düdüklü tenceremize göre süre değişiklik gösterir, göz ardı etmemek lazım ) Balkabağımız pişerken hemen iki paket krem şantiyle 1 su bardağı soğuk sütümüzü çırpıp dolaba kaldırıyoruz Daha sonra petibör bisküvilerimizi elimizle eziyoruz (robotta kullananırsınız) isterseniz 1 bardak iri dövülmüş ceviz ilave ediyoruz Balkabağımızı çıkarıyoruz, suyunu süzüyoruz, balkabağımızı eziyoruz ,ezdiğimiz petibörlerimizi ilave edip katı bir hamur elde ediyoruz, alüminyum folyoyu açıyoruz içine hamurumuzu düzgün şekilde açıyoruz, içine kremşantiyi yayıyoruz ve rulo yapıyoruz, sarıp difrize atıyoruz, çatkapı misafirlere 5 dk önce difrizden çıkarıp dilimleyip servis yapıyoruz ,2 ay difrizde saklayabilir, afiyetle yiyebilirsiniz
*1 kg balkabağı
*2 su bardağı toz şeker
*2 paket kakaolu petibör
*2 paket sade petibör
*1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
*2 paket krem şanti
*1 su bardağı süt
Balkabaklı Rulo Pasta Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar bugün ki tarifimde balkabağı olduğu hiç belli olmayan enfes bir tarif paylaşacağım daha önce aynı tarifin havuçlusunu paylaşmıştım
Öncelikle hızlı olması için balkabağımızı düdüklü tenceremize koyuyoruz 2 bardak şeker koyup düdüklümüzün kapağını kapatıp 20 dk pişiriyoruz, (tabi düdüklü tenceremize göre süre değişiklik gösterir, göz ardı etmemek lazım ) Balkabağımız pişerken hemen iki paket krem şantiyle 1 su bardağı soğuk sütümüzü çırpıp dolaba kaldırıyoruz Daha sonra petibör bisküvilerimizi elimizle eziyoruz (robotta kullananırsınız) isterseniz 1 bardak iri dövülmüş ceviz ilave ediyoruz Balkabağımızı çıkarıyoruz, suyunu süzüyoruz, balkabağımızı eziyoruz ,ezdiğimiz petibörlerimizi ilave edip katı bir hamur elde ediyoruz, alüminyum folyoyu açıyoruz içine hamurumuzu düzgün şekilde açıyoruz, içine kremşantiyi yayıyoruz ve rulo yapıyoruz, sarıp difrize atıyoruz, çatkapı misafirlere 5 dk önce difrizden çıkarıp dilimleyip servis yapıyoruz ,2 ay difrizde saklayabilir, afiyetle yiyebilirsiniz