iltasyazilim
FD Üye
Balkan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet tavuk but
*2 adet kuru soğan
*2 adet patates
*1 adet kereviz
*1 adet havuç
*1 çorba kaşığı dolusu un
*1 yumurta sarısı
*3 çorba kaşığı sıvı yağ
*3 adet salatalık turşusu
*Yarım bardak turşu suyu
*7 bardak su
*Tuz
Balkan Çorbası Tarifi Yapılışı Merhabalar,, ,, ,,
Tavuk butlarını yıkayıp yedi su bardağı sudan üç bardak su alarak bu suyla haşlayalım, ( eğer evde haşlanmış tavuğunuz varsa onu ve suyundan bir bardağını kullanabilirsiniz o zaman bir bardak tavuk suyuna normal su ilave ederek yedi bardağa tamamlayalım ) Haşlanan eti çıkarıp didikleyelim, ve suyunu ayıralım
Havuç, kereviz ve patatesleri zar küçüklüğünde doğrayalım, salatalık turşusunu da aynı doğrayalım
Tencereye soğanları küçük küçük doğrayalım ve sıvı yağda kavuralım, üzerine bir kaşık unu ilave ederek biraz daha kavuralım, üzerine tavuk suyu ve normal suyu, sebzelerle beraber koyarak pişmeye bırakalım, arada karıştıralım, sebzeler yumuşayınca içine turşu, didiklenmiş etini ilave edelim, yumurta sarısını ve yarım bardak turşu suyunu çırpalım, hemen onuda ekleyip bir taşım kaynatarak ateşten alalım, on dakika sonra sıcacık servis yapalım
Afiyetler olsun
*2 adet tavuk but
*2 adet kuru soğan
*2 adet patates
*1 adet kereviz
*1 adet havuç
*1 çorba kaşığı dolusu un
*1 yumurta sarısı
*3 çorba kaşığı sıvı yağ
*3 adet salatalık turşusu
*Yarım bardak turşu suyu
*7 bardak su
*Tuz
Balkan Çorbası Tarifi Yapılışı Merhabalar,, ,, ,,
Tavuk butlarını yıkayıp yedi su bardağı sudan üç bardak su alarak bu suyla haşlayalım, ( eğer evde haşlanmış tavuğunuz varsa onu ve suyundan bir bardağını kullanabilirsiniz o zaman bir bardak tavuk suyuna normal su ilave ederek yedi bardağa tamamlayalım ) Haşlanan eti çıkarıp didikleyelim, ve suyunu ayıralım
Havuç, kereviz ve patatesleri zar küçüklüğünde doğrayalım, salatalık turşusunu da aynı doğrayalım
Tencereye soğanları küçük küçük doğrayalım ve sıvı yağda kavuralım, üzerine bir kaşık unu ilave ederek biraz daha kavuralım, üzerine tavuk suyu ve normal suyu, sebzelerle beraber koyarak pişmeye bırakalım, arada karıştıralım, sebzeler yumuşayınca içine turşu, didiklenmiş etini ilave edelim, yumurta sarısını ve yarım bardak turşu suyunu çırpalım, hemen onuda ekleyip bir taşım kaynatarak ateşten alalım, on dakika sonra sıcacık servis yapalım
Afiyetler olsun