Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ballı Badem

Ballı Badem

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Ballı Badem ( Bayrama Hazırlık ) Tarifi İçin Malzemeler

250 gram tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta 1 adet yumurta sarısı Yarım su bardağı tozşeker Yarım paket kabartma tozu 3 su bardağı kadar un Şerbeti için :
2, 5 su bardağı tozşeker 3 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu Üzerine :
1 kase irmik 1 yumurta akı 1 küçük kase badem


Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 25dk

Ballı Badem ( Bayrama Hazırlık ) Tarifi Yapılışı

Merhabalar,
İlk önce şerbetini kaynatalım, soğusun, toz şeker ve suyu ocağa koyarak kaynatalım Kaynamaya başlayınca ateşi biraz kısarak onbeş dakika kadar pişirelim ve bir tatlı kaşığı limon suyunu ilave ederek biraz daha pişirip ateşten alalım ve soğutalım
Yoğurma kabına yarım bardak toz şeker, bir yumurta ve bir yumurta sarısı, yarım paket kabartma tozu, sıvı yağ, tereyağı alıp karıştıralım, içine ununu ilave edelim üç bardak yeterli ama yinede iki buçuk bardaktan sonra kontrollü koyarak hamuru yoğuralım hamur elle şekil verilecek kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parça koparalım İstediğiniz herhangi bir şekil vererek ( parmak, damla, top top yuvarlak olabilir ) irmiğe bulayarak tepsiye yerleştirelim, çok sık olmasın, üzerine yumurta akına buladığımız bademleri dizelim, önceden ısıtılmış 180 derecede yirmi veya yirmibeş dakika kadar kontrollü pişirelim, çok kızarmadan hafif pembeleşince fırından çıkarıp soğumasını bekleyelim
Soğuyan tatlının üzerine şerbeti gezdirelim Çabuk çeken bir tatlı, şerbetini çektikten sonra servis yapabilirsiniz
Afiyetler olsun
 
858,496Konular
982,460Mesajlar
30,231Kullanıcılar
gkhny0Son üye
Üst Alt