iltasyazilim
FD Üye
Ballı Badem ( Bayrama Hazırlık ) Tarifi İçin Malzemeler
250 gram tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta 1 adet yumurta sarısı Yarım su bardağı tozşeker Yarım paket kabartma tozu 3 su bardağı kadar un Şerbeti için :
2, 5 su bardağı tozşeker 3 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu Üzerine :
1 kase irmik 1 yumurta akı 1 küçük kase badem
Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 25dk
Ballı Badem ( Bayrama Hazırlık ) Tarifi Yapılışı
Merhabalar,
İlk önce şerbetini kaynatalım, soğusun, toz şeker ve suyu ocağa koyarak kaynatalım Kaynamaya başlayınca ateşi biraz kısarak onbeş dakika kadar pişirelim ve bir tatlı kaşığı limon suyunu ilave ederek biraz daha pişirip ateşten alalım ve soğutalım
Yoğurma kabına yarım bardak toz şeker, bir yumurta ve bir yumurta sarısı, yarım paket kabartma tozu, sıvı yağ, tereyağı alıp karıştıralım, içine ununu ilave edelim üç bardak yeterli ama yinede iki buçuk bardaktan sonra kontrollü koyarak hamuru yoğuralım hamur elle şekil verilecek kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parça koparalım İstediğiniz herhangi bir şekil vererek ( parmak, damla, top top yuvarlak olabilir ) irmiğe bulayarak tepsiye yerleştirelim, çok sık olmasın, üzerine yumurta akına buladığımız bademleri dizelim, önceden ısıtılmış 180 derecede yirmi veya yirmibeş dakika kadar kontrollü pişirelim, çok kızarmadan hafif pembeleşince fırından çıkarıp soğumasını bekleyelim
Soğuyan tatlının üzerine şerbeti gezdirelim Çabuk çeken bir tatlı, şerbetini çektikten sonra servis yapabilirsiniz
Afiyetler olsun
250 gram tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta 1 adet yumurta sarısı Yarım su bardağı tozşeker Yarım paket kabartma tozu 3 su bardağı kadar un Şerbeti için :
2, 5 su bardağı tozşeker 3 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu Üzerine :
1 kase irmik 1 yumurta akı 1 küçük kase badem
Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 25dk
Ballı Badem ( Bayrama Hazırlık ) Tarifi Yapılışı
Merhabalar,
İlk önce şerbetini kaynatalım, soğusun, toz şeker ve suyu ocağa koyarak kaynatalım Kaynamaya başlayınca ateşi biraz kısarak onbeş dakika kadar pişirelim ve bir tatlı kaşığı limon suyunu ilave ederek biraz daha pişirip ateşten alalım ve soğutalım
Yoğurma kabına yarım bardak toz şeker, bir yumurta ve bir yumurta sarısı, yarım paket kabartma tozu, sıvı yağ, tereyağı alıp karıştıralım, içine ununu ilave edelim üç bardak yeterli ama yinede iki buçuk bardaktan sonra kontrollü koyarak hamuru yoğuralım hamur elle şekil verilecek kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parça koparalım İstediğiniz herhangi bir şekil vererek ( parmak, damla, top top yuvarlak olabilir ) irmiğe bulayarak tepsiye yerleştirelim, çok sık olmasın, üzerine yumurta akına buladığımız bademleri dizelim, önceden ısıtılmış 180 derecede yirmi veya yirmibeş dakika kadar kontrollü pişirelim, çok kızarmadan hafif pembeleşince fırından çıkarıp soğumasını bekleyelim
Soğuyan tatlının üzerine şerbeti gezdirelim Çabuk çeken bir tatlı, şerbetini çektikten sonra servis yapabilirsiniz
Afiyetler olsun