iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
3 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker (200 gr),
1 paket krema (200 ml),
2 su bardağı un (280 gr),
1 paket kabartma tozu (10 gr),
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri İçin:
2 su bardağı file badem (195 gr),
100 gr tereyağı,
3 çorba kaşığı süt,
3 çorba kaşığı bal,
Yarım su bardağı toz şeker (100 gr)
Ballı Bademli Kek Yapılışı
Bir kaba yumurtaları ve toz şekeri koyup en az 5 dakika köpürene kadar çırpalım
Üzerine kremayı ekleyip tekrar çırpalım
Elediğimiz unu, kabartma tozunu ve tarçını ilave edip tahta kaşıkla karıştıralım (unu ekledikten sonra çok çırpmayalım sadece unu yedirene kadar karıştıralım)
Yağlı kağıt serili 24 cm lik veya 26 cm lik kelepçeli kalıba boşaltalım
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim
Üzeri için; tencereye tüm malzemeyi koyup kısık ateşte homojen bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim
Sonra pembeleşen kekin üzerine yayıp fazla oyalanmadan hemen fırına geri koyalım
Bademler karamel rengini alana kadar pişirelim (keke kürdan batırıp kekin pişip pişmediğini kontrol etmekte fayda var)
Ballı Bademli Kekimizi ılıyınca kalıptan çıkarıp servis yapalım
3 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker (200 gr),
1 paket krema (200 ml),
2 su bardağı un (280 gr),
1 paket kabartma tozu (10 gr),
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri İçin:
2 su bardağı file badem (195 gr),
100 gr tereyağı,
3 çorba kaşığı süt,
3 çorba kaşığı bal,
Yarım su bardağı toz şeker (100 gr)
Ballı Bademli Kek Yapılışı
Bir kaba yumurtaları ve toz şekeri koyup en az 5 dakika köpürene kadar çırpalım
Üzerine kremayı ekleyip tekrar çırpalım
Elediğimiz unu, kabartma tozunu ve tarçını ilave edip tahta kaşıkla karıştıralım (unu ekledikten sonra çok çırpmayalım sadece unu yedirene kadar karıştıralım)
Yağlı kağıt serili 24 cm lik veya 26 cm lik kelepçeli kalıba boşaltalım
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim
Üzeri için; tencereye tüm malzemeyi koyup kısık ateşte homojen bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim
Sonra pembeleşen kekin üzerine yayıp fazla oyalanmadan hemen fırına geri koyalım
Bademler karamel rengini alana kadar pişirelim (keke kürdan batırıp kekin pişip pişmediğini kontrol etmekte fayda var)
Ballı Bademli Kekimizi ılıyınca kalıptan çıkarıp servis yapalım