Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ballı Börek

Ballı Börek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMESİ
6 tane kuru yufka
İç harcı için;
1 su bardağı su
1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık içi
2 su bardağı toz şeker
150 gr tereyağı veya margarin (isteğe göre sıvıyağ da olabilir)

TARİF
Bir tarafa temiz bir sofra bezini serin Yufkaların üzerine elinizle su serperek iyice ıslatın ve sofra bezinin üzerine yayın Yufkaların çok dağılıp, parçalanmamasına dikkat edin Bir tepsinin dibini yağlayın Sonra da her bir yufkayı bu tepsiye üstüste sererken aralarına kaşıkla eritilmiş tereyağı gezdirin 3 yufkayı da üstüste koyduktan sonra tam ortasına gelindiğinde toz şekeri ve cevizi serpiştirin Kalan yufkaları da tek tek serip, üzerine yine erimiş yağdan gezdirin En üstteki yufkanın da üzerini yağladıktan sonra 175 dereceye ayarlanmış fırında en fazla 2530 dakika kadar pişirin Ateş üzerinde de, ocakta da pişirilebilir Ama ocak üzerinde çevire çevire kızartılır Bir tarafı piştikten sonra başka bir siniye veya tepsiye kızaran taraf çevrilip, bu arada tepsiye fındık kadar yağ koyulur ve öbür tarafı da kızartılır
 
858,499Konular
982,571Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt