iltasyazilim
FD Üye
Ballı Hindistan Cevizli Muhallebili Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet büyük boy ayva (Soyulup halka dilim kesilecek orta çekirdekleri temizlenecek)
*1 adet çubuk tarçın
*78 adet karanfil
*1 çay kaşığı ucu ile gıda boyası (Kırmızı renk)
*1 küçük boy çay bardağı toz şeker
*Yarım çay bardağı çiçek balı
*3 su bardağı su
Muhallebisi için :
*1, 5 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi
*3 yemek kaşığı tozşeker
Üzeri için;
*Yarım küçük boy çay bardağı ile çiçek balı
Ballı Hindistan Cevizli Muhallebili Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvaları düz bir tencereye koyalım Tarçını karanfili şekeri de ayvaların ortalarına dökelim Ayva çekirdeklerinden de biraz atalım Yumuşayana kadar pişirelim ayvalar yumuşayınca gıda boyasını katalım bir kere karıştıralım 5 dk bu şekilde pişirelim Ocağın altını kapatalım Ayvaları bir tabağa alalım Soğumaya bırakalım üzerlerine balı gezdirelim Servis tabağına alalalım Muhallebi malzemelerini göz göz olana çırpıcı ile karıştırarak pişirelim Hindistan cevizi ekleyip karıştıralım Ocağın altını kapatalım muhallebiyi pasta pompasına dolduralım Biraz soğusun ayvaların ortalarına dolduralım Nane yaprakları ile süsleyelim Fresh olsun fındıklı çikolatalı bonbonlardan koyalım Bir saat buzdolabında bekletelim Afiyet olsun
*2 adet büyük boy ayva (Soyulup halka dilim kesilecek orta çekirdekleri temizlenecek)
*1 adet çubuk tarçın
*78 adet karanfil
*1 çay kaşığı ucu ile gıda boyası (Kırmızı renk)
*1 küçük boy çay bardağı toz şeker
*Yarım çay bardağı çiçek balı
*3 su bardağı su
Muhallebisi için :
*1, 5 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi
*3 yemek kaşığı tozşeker
Üzeri için;
*Yarım küçük boy çay bardağı ile çiçek balı
Ballı Hindistan Cevizli Muhallebili Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvaları düz bir tencereye koyalım Tarçını karanfili şekeri de ayvaların ortalarına dökelim Ayva çekirdeklerinden de biraz atalım Yumuşayana kadar pişirelim ayvalar yumuşayınca gıda boyasını katalım bir kere karıştıralım 5 dk bu şekilde pişirelim Ocağın altını kapatalım Ayvaları bir tabağa alalım Soğumaya bırakalım üzerlerine balı gezdirelim Servis tabağına alalalım Muhallebi malzemelerini göz göz olana çırpıcı ile karıştırarak pişirelim Hindistan cevizi ekleyip karıştıralım Ocağın altını kapatalım muhallebiyi pasta pompasına dolduralım Biraz soğusun ayvaların ortalarına dolduralım Nane yaprakları ile süsleyelim Fresh olsun fındıklı çikolatalı bonbonlardan koyalım Bir saat buzdolabında bekletelim Afiyet olsun