iltasyazilim
FD Üye
Ballı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı irmik
*150 gram tereyağı
Şerbeti için;
*1 su bardağı + 2 çorba kaşığı bal
*3 su bardağı süt
*İsteğe göre dolmalık fıstık veya ceviz
Ballı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Öncelikle bal ile sütü karıştırıyoruz ısıtmıyoruz veya kaynatmıyoruz bir çırpıcı yardımıyla bal ve süt pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz Diğer yanda tereyağını tencereye alıp eriyince irmiği ilave ediyoruz fıstık kullanacaksak( ben kullanmadım) irmik ile beraber ceviz kullanacaksak irmik kavrulduktan sonra koyuyoruz ve yaklaşık 2025 dakika orta ateşte sürekli karıştırarak kavuruyoruz Hazırladığımız şerbeti ilave ediyoruz Bir kaç kez karıştırıp tencerenin ağzını kapatıyoruz Ocağı kısıyoruz ve demlenmeye bırakıyoruz 56 dakika sonra helvamız hazır istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz afiyet olsun
*2 su bardağı irmik
*150 gram tereyağı
Şerbeti için;
*1 su bardağı + 2 çorba kaşığı bal
*3 su bardağı süt
*İsteğe göre dolmalık fıstık veya ceviz
Ballı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Öncelikle bal ile sütü karıştırıyoruz ısıtmıyoruz veya kaynatmıyoruz bir çırpıcı yardımıyla bal ve süt pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz Diğer yanda tereyağını tencereye alıp eriyince irmiği ilave ediyoruz fıstık kullanacaksak( ben kullanmadım) irmik ile beraber ceviz kullanacaksak irmik kavrulduktan sonra koyuyoruz ve yaklaşık 2025 dakika orta ateşte sürekli karıştırarak kavuruyoruz Hazırladığımız şerbeti ilave ediyoruz Bir kaç kez karıştırıp tencerenin ağzını kapatıyoruz Ocağı kısıyoruz ve demlenmeye bırakıyoruz 56 dakika sonra helvamız hazır istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz afiyet olsun