iltasyazilim
FD Üye
30 dak Hazırlık: 10 dak | Pişirme: 20 dak | Servis: 2 kişilik
Uzakdoğu mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri kuşkusuz Noodle İstediğiniz malzemelerle zenginleştirebileceğiniz Noodle’ı, ben bu sefer etli yaptım, ballı soya sos kullandım ve de kızarmış soğan ve sarımsaklarla süsledim
Malzemeler:
300 gram Dana Stroganoff
3 diş Sarımsak
4 adet Arpacık Soğan
1 dal Yeşil Soğan
34 yaprak Taze Fesleğen
2 dilim Noodle
4 yemek kaşığı Soya Sos
2 yemek kaşığı Bal
1 tatlı kaşığı Pirinç Sirkesi
Susam Yağı
Tuz, Karabiber
Adımlar:
Bal, soya sos ve pirinç sirkesini bir tavada kaynatın ve soğuması için kenara alın
Julyen doğradığınız sarımsakları ve soğanları ayrı ayrı kızartın
Noodle’ınızı haşlayın
Susam yağını kızdırın, etlere tuz ve karabiber serpip, susam yağında soteleyin
Sosu ve noodle’ları ete ekleyin, karıştırın
Fesleğen, taze soğan, soğan ve sarımsakla süsleyerek servis edin Afiyet olsun!
Kaynak:İdilTatari
Uzakdoğu mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri kuşkusuz Noodle İstediğiniz malzemelerle zenginleştirebileceğiniz Noodle’ı, ben bu sefer etli yaptım, ballı soya sos kullandım ve de kızarmış soğan ve sarımsaklarla süsledim
Malzemeler:
300 gram Dana Stroganoff
3 diş Sarımsak
4 adet Arpacık Soğan
1 dal Yeşil Soğan
34 yaprak Taze Fesleğen
2 dilim Noodle
4 yemek kaşığı Soya Sos
2 yemek kaşığı Bal
1 tatlı kaşığı Pirinç Sirkesi
Susam Yağı
Tuz, Karabiber
Adımlar:
Bal, soya sos ve pirinç sirkesini bir tavada kaynatın ve soğuması için kenara alın
Julyen doğradığınız sarımsakları ve soğanları ayrı ayrı kızartın
Noodle’ınızı haşlayın
Susam yağını kızdırın, etlere tuz ve karabiber serpip, susam yağında soteleyin
Sosu ve noodle’ları ete ekleyin, karıştırın
Fesleğen, taze soğan, soğan ve sarımsakla süsleyerek servis edin Afiyet olsun!
Kaynak:İdilTatari