Asya kültürüne ilişkin bir tavuk yemeği olan ballı susamlı tavuk sofralarınızda tatlı tuzlu bir lezzet olarak damga vurmaya geliyor. Çıtır çıtır lezzetiyle yemesi bir o kadar zevkli olan ballı susamlı tavuk tanımı için materyaller ve imal etapları yazımızın ayrıntılarında.
Türk mutfağında akşam yemeklerinin vazgeçilmez lezzeti olan tavuk tanımını bir de Asya mutfağı esintileriyle denemeye ne dersiniz? Farklı tatlar denemekten kaçınmayanlar için epeyce lezzetli ve farklı bir tarifle 'Ballı Susamlı Tavuk' tanımı geliyor. Natürel şunu da söylemek gerekir ki manzarasıyla iştah kabartan ballı tavuk tanımını denedikten sonra Türk mutfağına ne kadar aşina bir tat aldığınızı fark edince siz de şaşıracaksınız. Çin Mutfağı'nın en sevilen lezzetlerinden ballı susamlı tavuk, bu hafta menümüzde, pişmeye tam hazır halde!
BALLI SUSAMLI TAVUK TANIMI:
GEREÇLER
4 adet tavuk but
2 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı bal
1 tutam karabiber-tuz karışımı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Ballı Susamlı Tavuk Tanımının Püf Noktası
- Balın hazırlanan karışıma homojen bir halde dağıldığına emin olun. Aksi taktirde ısı ile tavuk kesimlerinin yüzeylerinin yanmasına neden olacaktır.
YAPILIŞI
Tavukları kuşbaşı doğrayın. Yumurta ve nişastayı karıştırın. Tavukları bu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın.
Karıştırma kabında ezilmiş sarımsak, kavrulmuş susam, bal, ketçap, soya sos, esmer şeker, susam yağı, tuz ve karabiberi uygunca homojen oluncaya kadar karıştırın.
Hazırladığınız sosu kapağı olan bir tavaya alın ve ısıtın, kızarttığınız tavukları bu sosa alın ve tavanın kapağını kapatın.
20-25 dakika tavukların içleri büsbütün pişinceye kadar kısık ateşte pişirin.
İnce kıyılmış taze soğanın yeşil kısmını yemeğin üzerine serperek servis yapın.
Afiyet olsun...