iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
3 Yufka
15 Su Bardağı Tahin
1 Su Bardağı Bal
1 Su Bardağı Dövülmüş Fındık
1 Tatlı Kaşığı Mahlep
1 Yumurta Sarısı
12 Su Bardağı Pudra Şekeri
HAZIRLANIŞI
Çukur bir kapta tahin, bal, mahlep ve dövülmüş fındığı iyice karıştırın Bir yufkayı tezgaha yayın Hazırladığınız harcın üçte birini yufkanın üzerine yayınIkinci yufkayı harcın üzerine yayarak aynı işlemi tekrarlayın
Üçüncü yufkanın üzerine de kalan harcı yaydıktan sonra, yufkayı ortadan ikiye bölün
Yuvarlak kısmından başlayarak yufkayı rulo şeklinde sarın Yufkanın diğer yansı için de aynı işlemi uyguladıktan sonra 5 cm eninde verev olarak dilimlere ayırın
Dilimleri tepsiye yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin Servis tabağına alıp üzerlerine pudra şekeri serpin
3 Yufka
15 Su Bardağı Tahin
1 Su Bardağı Bal
1 Su Bardağı Dövülmüş Fındık
1 Tatlı Kaşığı Mahlep
1 Yumurta Sarısı
12 Su Bardağı Pudra Şekeri
HAZIRLANIŞI
Çukur bir kapta tahin, bal, mahlep ve dövülmüş fındığı iyice karıştırın Bir yufkayı tezgaha yayın Hazırladığınız harcın üçte birini yufkanın üzerine yayınIkinci yufkayı harcın üzerine yayarak aynı işlemi tekrarlayın
Üçüncü yufkanın üzerine de kalan harcı yaydıktan sonra, yufkayı ortadan ikiye bölün
Yuvarlak kısmından başlayarak yufkayı rulo şeklinde sarın Yufkanın diğer yansı için de aynı işlemi uyguladıktan sonra 5 cm eninde verev olarak dilimlere ayırın
Dilimleri tepsiye yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin Servis tabağına alıp üzerlerine pudra şekeri serpin