iltasyazilim
FD Üye
Ballı Tarçınlı Elmalı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet milföy hamuru (oda sıcaklığına gelmiş olacak
*1 adet kırmızı elma (kesici aparat ile kabuğu soyulmadan çok ince kesilecek )
*2 yemek kaşığı bal
*1 tatlı kaşığı toz tarçın
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Ballı Tarçınlı Elmalı Tatlı Tarifi Yapılışı Milföyleri biraz tezgaha un serpip, uzunlamasına açalım 4 cm eninde keselim ve oda sıcaklığındaki balı üzerine sürelim, tarçın serpelim Elmaları yanyana olarak kırmızı tarafı üste gelecek milföyün üzerine yerleştirelim Baştan başlayarak rulo şeklinde kıvıralım, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı dizelim ve üzerine fırça ile sıvı yağı sürelimAlimünyum folyoyu tepsinin üzerine kapatalım ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dk pişirelimAlimünyum folyoyu çıkartıp, bir beş dk daha pişirelim ve soğuyunca servis tabağına alalım Afiyet olsun
*4 adet milföy hamuru (oda sıcaklığına gelmiş olacak
*1 adet kırmızı elma (kesici aparat ile kabuğu soyulmadan çok ince kesilecek )
*2 yemek kaşığı bal
*1 tatlı kaşığı toz tarçın
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Ballı Tarçınlı Elmalı Tatlı Tarifi Yapılışı Milföyleri biraz tezgaha un serpip, uzunlamasına açalım 4 cm eninde keselim ve oda sıcaklığındaki balı üzerine sürelim, tarçın serpelim Elmaları yanyana olarak kırmızı tarafı üste gelecek milföyün üzerine yerleştirelim Baştan başlayarak rulo şeklinde kıvıralım, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı dizelim ve üzerine fırça ile sıvı yağı sürelimAlimünyum folyoyu tepsinin üzerine kapatalım ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dk pişirelimAlimünyum folyoyu çıkartıp, bir beş dk daha pişirelim ve soğuyunca servis tabağına alalım Afiyet olsun