iltasyazilim
FD Üye
Balparmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yumurta
*125 gr oda sıcaklığında tereyağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*4 yemek kaşığı pudra şekeri
*Yarım paket kabartma tozu
*3 su bardağı kadar un
Şerbeti için;
*25 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Yarım limonun suyu
Üzeri için;
*1 kase irmik
Balparmak Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhabalar şerbetli tatlı severler için güzel bir tarif
1
*İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz, kenarda bekletiyoruz
*Sonra yumurta, tereyağ, sıvı yağ ve pudra şekerini mikserle hafif beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz
*Sonra kabartma tozu ve unu ekliyoruz (Ben 3 su bardağına yakın un kullandım)
*Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz
*Hamurumuzdan parçalar koparıp parmak şeklinde yuvarlayıp, altını ve üstünü irmiğe buluyoruz
*Üzerinde yağılı kağıt olan tepsimize diziyoruz
*180° de üzeri kahverengileşinceye kadar pişiriyoruz
*Fırından çıktıktan sonra biraz bekleyip şerbetimizi döküyoruz
*Şimdiden afiyet bal şeker olsun???
*2 adet yumurta
*125 gr oda sıcaklığında tereyağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*4 yemek kaşığı pudra şekeri
*Yarım paket kabartma tozu
*3 su bardağı kadar un
Şerbeti için;
*25 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Yarım limonun suyu
Üzeri için;
*1 kase irmik
Balparmak Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhabalar şerbetli tatlı severler için güzel bir tarif
1
*İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz, kenarda bekletiyoruz
*Sonra yumurta, tereyağ, sıvı yağ ve pudra şekerini mikserle hafif beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz
*Sonra kabartma tozu ve unu ekliyoruz (Ben 3 su bardağına yakın un kullandım)
*Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz
*Hamurumuzdan parçalar koparıp parmak şeklinde yuvarlayıp, altını ve üstünü irmiğe buluyoruz
*Üzerinde yağılı kağıt olan tepsimize diziyoruz
*180° de üzeri kahverengileşinceye kadar pişiriyoruz
*Fırından çıktıktan sonra biraz bekleyip şerbetimizi döküyoruz
*Şimdiden afiyet bal şeker olsun???