iltasyazilim
FD Üye
Balparmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*150 gram margarin(oda sıcaklığında)
*Yarım su bardağı ayçiçek yağ
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 adet yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
Üzerine bulamak için;
*1 su bardağı irmik
Şerbeti için;
*3 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
Üzeri için;
*Hindistan cevizi
Balparmak Tatlısı Tarifi Yapılışı Hamurumuza başlamadan önce 3 su bardak suyu ve 2 su bardak şekeri ocağa koyalım
Kaynayınca 12 damla limon damlatalım ve soğumaya bırakalım
Oda sıcaklığındaki margarini ve şekeri bir kaba alalım
Margarin eriyinceye kadar yoğuralım
Daha sonra sıvı yağ ve yumurtayıda ekleyip, karıştırdıktan sonra içerisine kabartma tozu, vanilya ve unu ilave edelim
Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuralım
Daha sonra parmak şekli verip irmiğe bulayıp, tepsiye düzelim
Fırına atalım
Pembeleşinceye kadar pişirelim
Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcağı gidince şerbeti ilave edelim AFİYET OLSUN
*150 gram margarin(oda sıcaklığında)
*Yarım su bardağı ayçiçek yağ
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 adet yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
Üzerine bulamak için;
*1 su bardağı irmik
Şerbeti için;
*3 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
Üzeri için;
*Hindistan cevizi
Balparmak Tatlısı Tarifi Yapılışı Hamurumuza başlamadan önce 3 su bardak suyu ve 2 su bardak şekeri ocağa koyalım
Kaynayınca 12 damla limon damlatalım ve soğumaya bırakalım
Oda sıcaklığındaki margarini ve şekeri bir kaba alalım
Margarin eriyinceye kadar yoğuralım
Daha sonra sıvı yağ ve yumurtayıda ekleyip, karıştırdıktan sonra içerisine kabartma tozu, vanilya ve unu ilave edelim
Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuralım
Daha sonra parmak şekli verip irmiğe bulayıp, tepsiye düzelim
Fırına atalım
Pembeleşinceye kadar pişirelim
Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcağı gidince şerbeti ilave edelim AFİYET OLSUN