iltasyazilim
FD Üye
Balparmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr margarin
*1 yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı irmik
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*23 su bardağı un
Dışı için;
*1 çay bardağı irmik
Şerbeti için;
*25 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Çeyrek limon
Balparmak Tatlısı Tarifi Yapılışı Şerbet, şeker eriyene kadar karıştırarak, kaynamaya başladıktan sonra 10 pişirilir ve soğumaya bırakılır
Şerbet ılık tatlı sıcak olacak
Yumurta, şeker çırpılır Sıvıyağ, irmik eklenir, karıştırılır Sırasıyla margarin, vanilya, kabartma tozu ve un eklenir Yumuşak bir hamur yoğurulur
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp parmak sekli verilir İrmiğe bulanır, yağılı kağıt serili tepsiye dizilir
Önceden ısıtılmış 180° de 2025 dk pişirilir
İlk sıcağı çıkınca servet dökülür, 1 saat dinlendirilir
Afiyet olsun
*125 gr margarin
*1 yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı irmik
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*23 su bardağı un
Dışı için;
*1 çay bardağı irmik
Şerbeti için;
*25 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Çeyrek limon
Balparmak Tatlısı Tarifi Yapılışı Şerbet, şeker eriyene kadar karıştırarak, kaynamaya başladıktan sonra 10 pişirilir ve soğumaya bırakılır
Şerbet ılık tatlı sıcak olacak
Yumurta, şeker çırpılır Sıvıyağ, irmik eklenir, karıştırılır Sırasıyla margarin, vanilya, kabartma tozu ve un eklenir Yumuşak bir hamur yoğurulur
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp parmak sekli verilir İrmiğe bulanır, yağılı kağıt serili tepsiye dizilir
Önceden ısıtılmış 180° de 2025 dk pişirilir
İlk sıcağı çıkınca servet dökülür, 1 saat dinlendirilir
Afiyet olsun