iltasyazilim
FD Üye
Bamya Çorbası (Kırşehir Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler
*2 bardağı haşlanmış kuru bamya
*1 kase kuşbaşı tavuk
*1 soğan
*23 domates
*56 kaşık zeytinyağı
*1 kaşık salça
*45 parça limon tuzu
*1 tatlı kaşığı karabiber
*Tuz
Bamya Çorbası (Kırşehir Yöresi) Tarifi Yapılışı Öncelikle kuru bamya avuç içinde üfelenerek fazlalık olan yan bıyıklarının dökülmesi sağlanır Sonra su ilave edilip yumuşayıncaya kadar yakaladık 1015 dk haşlanır Sonra iplerinden ayıklanır *hazır edilir Bize haşlanmış hali ile iki bardak yeterli Kuru hali yaklaşık bir bardak kadar Ama daha az yada daha yoğun bamya olması arzunuza göre ayarlanabilir Tavuk küçük tavla zarı kadar doğranır Ben göğüs kullandım ama but da olabilir Zeytinyağı ve tavuk tencereye alınıp kavrulur Soğan ilave edip biraz daha kavrulur Domates rendesi ve salça ilave edilip tekrar kavrulur Tuz, limontuzu ve karabiber katılıp, 5 bardağı sıcak su ilave edilir Bamyalar ilave edilip, biraz kaynadıktan sonra altı kısılır ve 2530 dk kadar daha pişirilir Biz genelde suyu çok olmayan halde tercih ediyoruz Ama siz arzu ederseniz sıcak su ilave edip bir iki taşım kaynatarak dileğiniz yoğunluğu elde edebilirsiniz AFİYET OLSUN
*2 bardağı haşlanmış kuru bamya
*1 kase kuşbaşı tavuk
*1 soğan
*23 domates
*56 kaşık zeytinyağı
*1 kaşık salça
*45 parça limon tuzu
*1 tatlı kaşığı karabiber
*Tuz
Bamya Çorbası (Kırşehir Yöresi) Tarifi Yapılışı Öncelikle kuru bamya avuç içinde üfelenerek fazlalık olan yan bıyıklarının dökülmesi sağlanır Sonra su ilave edilip yumuşayıncaya kadar yakaladık 1015 dk haşlanır Sonra iplerinden ayıklanır *hazır edilir Bize haşlanmış hali ile iki bardak yeterli Kuru hali yaklaşık bir bardak kadar Ama daha az yada daha yoğun bamya olması arzunuza göre ayarlanabilir Tavuk küçük tavla zarı kadar doğranır Ben göğüs kullandım ama but da olabilir Zeytinyağı ve tavuk tencereye alınıp kavrulur Soğan ilave edip biraz daha kavrulur Domates rendesi ve salça ilave edilip tekrar kavrulur Tuz, limontuzu ve karabiber katılıp, 5 bardağı sıcak su ilave edilir Bamyalar ilave edilip, biraz kaynadıktan sonra altı kısılır ve 2530 dk kadar daha pişirilir Biz genelde suyu çok olmayan halde tercih ediyoruz Ama siz arzu ederseniz sıcak su ilave edip bir iki taşım kaynatarak dileğiniz yoğunluğu elde edebilirsiniz AFİYET OLSUN