bilgisayarci
FD Üye

Yaz mevsiminde yetişen ve taze olarak çok tüketilen bamyayı kurutup kış aylarında kuru olarak tüketebilirsiniz. Bamya ebegümecigiller familyasına ait, ılık iklimlerde yetişen ve lif oranı yüksek bir bitki türüdür. Yaz mevsiminde yetişen ve faydaları saymakla bitmeyen bamya nasıl kurutulur? Detaylar haberimizde:
Ebegümeciler familyasına ait olan bamya sebzesi ılık iklimlerde yetişen ve lif oranı yüksek bir bitki türüdür. Yaz mevsiminde yetişen ve taze olarak tüketilen bamyayı kış aylarında bulmak çok zordur. Faydaları saymakla bitmeyen bamyayı yazı alıp kış mevsimi için kurutabilir kışın tüketebilirsiniz.Güneşte kurutacağınız bamya, hazır konserve ürünlere göre de daha sağlıklı ve lezzetli olacaktır. Hem yaz mevsiminde hem de kış mevsiminde tüketebileceğiniz bamya nası kurutulur? Bamya kurutma işlemler nelerdir? İşte yanıtlar:

BAMYA NASIL KURUTULUR?
Güneşte kurutma yöntemi:

Bütün hepsini ipe dizdikten sonra direk güneş gören bir yere asın ve kuruyana kadar orada bırakın. Bamyalar güneşte kururken yağmur yağarsa hemen içeri alın. Çünkü bamyalar nemlenirse çürür.

Fırında kurutma yöntemi:
Bamyaları fırında kurutmak isterseniz bamyaları yıkayıp ayıklayın. Daha sonra sap kısımlarını kesin. Kestikten sonra fırın tepsisine dizin ve fırını 50 dereceye ayarlayın ve içine koyun. Bamyaları fırında yaklaşık 2 saat boyunca kurumaya bırakın. Arada çevirip kontrol edin. Bamyalar kuruyana kadar bu işlemi tekrarlayın.
