iltasyazilim
FD Üye
Bamya Severler İçin Nefis Türlü Tarifi İçin Malzemeler
*150 gr dana eti (kuşbaşı yumuşak tarafından)
*300 gr bamya
*2 tane orta boy kabak
*2 tane orta boy havuç
*1 sivri biber
*1 orta boy mor soğan
*4 orta boy domates
*Tuz
*Karabiber
*Zeytin yağı
*50 gr tereyağı
*Kuru nane
Bamya Severler İçin Nefis Türlü Tarifi Yapılışı Öncelikle bamyayı ayıklayıp yıkayıp bir süzgeçe alın ve sabahtan öğlene kadar güneş alan bir bölgede kurutunuz Bamya kuruyunca tenceremize mor soğanı, zeytin yağını alın ,suyunu bırakınca kuşbaşı eti ve biberi ilave ediniz Et suyunu iyice salıp çektikten sonra sırasıyla havucu ,kabağı ve bamyayı ekleyiniz, bamayanın sümük sümük olmaması için tencereye aldıktan sonra kesinlikle kaşık vurmayın Tencere de zıplatarak karıştırın ,sebzeler yumuşadıktan sonra domatesini ilave edin isteğe bağlı salça ilave edebilirsiniz Tuz ve karabiberini ilave edip kısık ateşte pişiriniz piştikten sonra tereyağında naneyi yakıp üzerine ilave edin afiyet olsun
*150 gr dana eti (kuşbaşı yumuşak tarafından)
*300 gr bamya
*2 tane orta boy kabak
*2 tane orta boy havuç
*1 sivri biber
*1 orta boy mor soğan
*4 orta boy domates
*Tuz
*Karabiber
*Zeytin yağı
*50 gr tereyağı
*Kuru nane
Bamya Severler İçin Nefis Türlü Tarifi Yapılışı Öncelikle bamyayı ayıklayıp yıkayıp bir süzgeçe alın ve sabahtan öğlene kadar güneş alan bir bölgede kurutunuz Bamya kuruyunca tenceremize mor soğanı, zeytin yağını alın ,suyunu bırakınca kuşbaşı eti ve biberi ilave ediniz Et suyunu iyice salıp çektikten sonra sırasıyla havucu ,kabağı ve bamyayı ekleyiniz, bamayanın sümük sümük olmaması için tencereye aldıktan sonra kesinlikle kaşık vurmayın Tencere de zıplatarak karıştırın ,sebzeler yumuşadıktan sonra domatesini ilave edin isteğe bağlı salça ilave edebilirsiniz Tuz ve karabiberini ilave edip kısık ateşte pişiriniz piştikten sonra tereyağında naneyi yakıp üzerine ilave edin afiyet olsun