iltasyazilim
FD Üye
Bamya Yemeği (Anne Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
*300 gram bamya
*2 adet orta boy soğan
*Yarım su bardağı nohut (İsteğe bağlı)
*4 adet domates
*78 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı biber salçası
*23 adet limon tuzu
*2 yemek kaşığı nar ekşisi veya limon
*Sıvı yağ, tuz, karabiber, pulbiber
Bamya Yemeği (Anne Usulü) Tarifi Yapılışı
Ben 4 kişilik yaptım siz isterseniz azaltıp çoğaltabilirsiniz Biz bol sarımsaklı ve ekşi yaparız bamyayı
Öncelikle bamyamızı temizleyelim ve yıkayalım süzgeçte süzdürelim Soğanı ve domatesi yemeklik doğrayalım tencereye domatesi ve soğanı koyalım içine biraz sıvı yağ döküp nohutu ekleyelim ocağa alalım “Bu sırada limon tuzunu ve ekşisini eklemek önemli bamyanın sümüklenmemesi için Kavrulunca bamyasını ve sarımsağını ekleyelim Kapağını kapatalım sararıncaya kadar pişirelim Sararınca sıcak suyu az üstüne gelecek kadar dökelim kaynamaya bırakalım kaynayınca altını kısalım bamya tam pişene kadar pişirelim Afiyet olsun
*300 gram bamya
*2 adet orta boy soğan
*Yarım su bardağı nohut (İsteğe bağlı)
*4 adet domates
*78 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı biber salçası
*23 adet limon tuzu
*2 yemek kaşığı nar ekşisi veya limon
*Sıvı yağ, tuz, karabiber, pulbiber
Bamya Yemeği (Anne Usulü) Tarifi Yapılışı
Ben 4 kişilik yaptım siz isterseniz azaltıp çoğaltabilirsiniz Biz bol sarımsaklı ve ekşi yaparız bamyayı
Öncelikle bamyamızı temizleyelim ve yıkayalım süzgeçte süzdürelim Soğanı ve domatesi yemeklik doğrayalım tencereye domatesi ve soğanı koyalım içine biraz sıvı yağ döküp nohutu ekleyelim ocağa alalım “Bu sırada limon tuzunu ve ekşisini eklemek önemli bamyanın sümüklenmemesi için Kavrulunca bamyasını ve sarımsağını ekleyelim Kapağını kapatalım sararıncaya kadar pişirelim Sararınca sıcak suyu az üstüne gelecek kadar dökelim kaynamaya bırakalım kaynayınca altını kısalım bamya tam pişene kadar pişirelim Afiyet olsun