iltasyazilim
FD Üye
Bamyalı Tavuk Tarifi
Bamyalı Tavuk İçin Zorunlu Olan Malzemeler
1 tüm tavuk
yarım kilogram ayıklanmış bamya
4 Adet domates
3 kaşık margarin, yarım kadeh su
2 kaşık limon suyu, tuzlu, karabiber
Bamyalı Tavuk Hazırlanışı
ilk olarak tavuğu temizleyip minik parçalara ayırın Manâsız bir tencerede margarin eritip doğradığınız tavukları tencereye koyun Domateslerin kabuklarını soyun ve iri iri doğrayın
sonradan domatesleri etlerin üzerine koyup tuz ve baharat ekleyinOrta ateşte takriben yirmi dakika pişirin Bamyaları ayıklayıp yıkadıktan sonradan tavukların üzerine boşaltın Yarım bardak kadar su dökelim ve yirmi dakika daha pişirin Limon suyu sıkıp 5 dakika kaynatın ve servis yerine getirmek için ateşten alın *
Bamyalı Tavuk İçin Zorunlu Olan Malzemeler
1 tüm tavuk
yarım kilogram ayıklanmış bamya
4 Adet domates
3 kaşık margarin, yarım kadeh su
2 kaşık limon suyu, tuzlu, karabiber
Bamyalı Tavuk Hazırlanışı
ilk olarak tavuğu temizleyip minik parçalara ayırın Manâsız bir tencerede margarin eritip doğradığınız tavukları tencereye koyun Domateslerin kabuklarını soyun ve iri iri doğrayın
sonradan domatesleri etlerin üzerine koyup tuz ve baharat ekleyinOrta ateşte takriben yirmi dakika pişirin Bamyaları ayıklayıp yıkadıktan sonradan tavukların üzerine boşaltın Yarım bardak kadar su dökelim ve yirmi dakika daha pişirin Limon suyu sıkıp 5 dakika kaynatın ve servis yerine getirmek için ateşten alın *