Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bana benden her ne olursa başım rahat bulur dilim susarsa atasozunun anlamı

Bana benden her ne olursa başım rahat bulur dilim susarsa atasozunun anlamı
0
149

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Bana benden her ne olursa başım rahat bulur dilim susarsa anlamı,
Bana benden her ne olursa başım rahat bulur dilim susarsa atasozunun acıklaması

Bana benden her ne olursa, başım rahat bulur dilim susarsa

1 Hemen her kişi kendi geleceğini kendisi hazırlar Kendisine gelecek zararların ya da faydaların tumu onun tutumuna bağlıdır, her şeyin sorumlusu o olur

2 Ne soylediğini bilmeyen, sozlerinin onu nereye ulaştıracağını hesap etmeyen, luzumsuz ve cok konuşan kimse, dili yuzunden ceşitli zararlara uğrar Aksine diline bir ceki duzen veren, susmasını bilen ve ancak gerektiği yerde konuşan kimseler bu belalardan uzak olur

Similar threads

bana benden herne olursa ,başım kuytu bulur dilim susarsa atasözünün anlamını anlayamadım İnsanın kendine ettiği kötülüğü kimse yapamaz İnsanın ağzından çıkan bir söz başına bir yığın dert açabilir Bundandır oysa peygamberimiz insanın çektiği dili yüzündendirbuyurmuştur Dilini tutmasını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Dil İle İlgili Atasozleri Dilin kemiği yok Dil kolayca her yana donebilir Bu ozelliğe sahip olan dilde, her turlu kelimeler de kolayca cıkar; insan doğru olmayan, birbiriyle celişkili sozleri soyleyebilir; once soylediğini sonra inkar edip başka şekle cevirebilir Dilin cismi kucuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
179
Bana benden olur, her ne olursa, başım sıcacık bulur, dilim durursa İnsanın kendine ettiği kötülüğü kimse yapamaz İnsanın ağzından meydana çıkan bir söz başına bir istif dert açabilir Bundandır ama peygamberimiz insanın çektiği dili yüzündendirbuyurmuştur Dilini tutmasını bilen huzurlu bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Tatlı Dil İle İlgili Guzel Sozler Tatlı Dil İle İlgili Atasozleri ve Anlamları Dil İle İlgili Atasozleri Baş dille tartılır Kişilerin ne kadar akıllı, ne kadar duşunceli oldukları soyledikleri sozlerle olculur Cunku konuşmaların tutarlı ve yerinde olup olmaması boyle bir olcum icin en...
Cevaplar
0
Görüntüleme
226
Tatlı Dil İle İlgili Güzel Sözler Tatlı Dil İle İlgili Atasözleri ve Anlamları Dil İle İlgili Atasözleri Baş dille tartılır Kişilerin ne kadar akıllı, ne dek dalgın oldukları söyledikleri sözlerle ölçülür Çünkü konuşmaların sürekli ve uygun olup olmaması böyle bir ölçüm için en...
Cevaplar
0
Görüntüleme
300
858,496Konular
982,133Mesajlar
30,087Kullanıcılar
pinklenumbSon üye
Üst Alt