iltasyazilim
FD Üye
Banduma Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet bonfile tavuk
*4 adet bandumalık yufka( yufkacılarda var)
*3 yemek kaşığı tereyağ
*Göz kararı dökmek için kırılmış fındık
Banduma Tarifi Yapılışı Herkese hayırlı ramazanlar dilerim
İlk önce tavuğumuzu haşlıyoruz Didiyoruz Haşladığımız tavuk suyunu atmıyoruz daha sonra lazım olacak
Daha sonra yufkalarımızı hazırlamaya başlıyoruz, Yufkalarımızı ilk önce sigara böreği saracakmış gibi kesiyoruz daha sonra fotoğrafta paylaştığım gibi katlayıp tüm yufkalarımızı bu şekilde kesip hazırlıyoruz
Tereyağını tavada eritmeye başlıyoruz, diğer tarafta da tavuk suyumuza az toz karabiber ekleyip ısıtıyoruz
Yanmaz teflon da yapmalısınız bandumayı
Evet şimdi geldi malzemeleri buluşturmaya: Yufkalarımızı önce tavuk suyuna bandırıyoruz sonra tavaya fotoğraftaki gibi diziyoruz Sonra haşlayıp didiklediğimiz tavuklardan serpiyoruz, sonra fındık döküyoruz göz kararı zevke göre, sonra tereyağı döküyoruz her tarafa, kat kat bu işlemi yapıyoruz Yaparken tavamızın altı kısık şekilde açık olacak Yufkamız tavuğumuz bittikten sonra altı kızarana kadar pişiyoruz
Afiyet olsun, hayırlı iftarlar dilerim
*2 adet bonfile tavuk
*4 adet bandumalık yufka( yufkacılarda var)
*3 yemek kaşığı tereyağ
*Göz kararı dökmek için kırılmış fındık
Banduma Tarifi Yapılışı Herkese hayırlı ramazanlar dilerim
İlk önce tavuğumuzu haşlıyoruz Didiyoruz Haşladığımız tavuk suyunu atmıyoruz daha sonra lazım olacak
Daha sonra yufkalarımızı hazırlamaya başlıyoruz, Yufkalarımızı ilk önce sigara böreği saracakmış gibi kesiyoruz daha sonra fotoğrafta paylaştığım gibi katlayıp tüm yufkalarımızı bu şekilde kesip hazırlıyoruz
Tereyağını tavada eritmeye başlıyoruz, diğer tarafta da tavuk suyumuza az toz karabiber ekleyip ısıtıyoruz
Yanmaz teflon da yapmalısınız bandumayı
Evet şimdi geldi malzemeleri buluşturmaya: Yufkalarımızı önce tavuk suyuna bandırıyoruz sonra tavaya fotoğraftaki gibi diziyoruz Sonra haşlayıp didiklediğimiz tavuklardan serpiyoruz, sonra fındık döküyoruz göz kararı zevke göre, sonra tereyağı döküyoruz her tarafa, kat kat bu işlemi yapıyoruz Yaparken tavamızın altı kısık şekilde açık olacak Yufkamız tavuğumuz bittikten sonra altı kızarana kadar pişiyoruz
Afiyet olsun, hayırlı iftarlar dilerim