iltasyazilim
FD Üye
Banyolu Börek (Muhteşem) Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet yufka
*2 su bardağı su
*1 su bardağı sıvı yağ
Sosu için;
*2 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
İçi için;
*Maydanoz
*Beyaz peynir veya kaşar peyniri
Yüzüne;
*Galeta unu
Banyolu Börek (Muhteşem) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar, bu verdiğim tarif çok enfes bir tat ve pratik, herkese tavsiyemdir Misafirlerime sık yaptığım, herkesin tarifini aldığı puf puf bir lezzet
Bu börek 3’er kat olacak, 16 tane oluyor 3 yufkadan 6 yufkadan 32 adet çıkıyor Az yapmak isteyen 3 yufkadan da yapabilir Öncelikle kabımıza suyu ve yağı koyup, karıştırın ve kenara koyun Yufkayı tezgaha serin, üzerine kaşıkla sosu dökün ve bolca fırçayla heryerine yedirin Sonra diğer yufkayı üzerine serin, tekrar sosu döküp, yedirin Sonra 3yufkayı da serin ve tekrar sostan dökün Bıçakla yufkayı önce 4’e bölün Sonra o parçaları da 4’e bölün ve 16 parça oluyor Geniş kısımlarına peynir maydanoz harcından koyun veya kaşar peyniri koyun (İsteğe bağlı olarak)Kenarlarını hafif kıvırıp, sarın pişerken peynirler akmasın diye Bütün yufkalar bitince borcam veya geniş bir kaba börekleri koyun Daha sonra sosu hazırlayın sütü, yumurtayı, yağı koyup, karıştırın ve böreklerin üzerine dökün Ağzını streç filmle sarıp, buzluğa atın ve bir gece bekletin, donacak yani Daha sonra pişirmeden 56 saat önceden çıkarın çözülmesi için, geniş tabağın içine galeta ununu koyun ve böreklerin heryerini bulayın Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 2025 dk arası pişirin, kontrol edin Servise hazır, afiyet olsun canlar?
*6 adet yufka
*2 su bardağı su
*1 su bardağı sıvı yağ
Sosu için;
*2 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
İçi için;
*Maydanoz
*Beyaz peynir veya kaşar peyniri
Yüzüne;
*Galeta unu
Banyolu Börek (Muhteşem) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar, bu verdiğim tarif çok enfes bir tat ve pratik, herkese tavsiyemdir Misafirlerime sık yaptığım, herkesin tarifini aldığı puf puf bir lezzet
Bu börek 3’er kat olacak, 16 tane oluyor 3 yufkadan 6 yufkadan 32 adet çıkıyor Az yapmak isteyen 3 yufkadan da yapabilir Öncelikle kabımıza suyu ve yağı koyup, karıştırın ve kenara koyun Yufkayı tezgaha serin, üzerine kaşıkla sosu dökün ve bolca fırçayla heryerine yedirin Sonra diğer yufkayı üzerine serin, tekrar sosu döküp, yedirin Sonra 3yufkayı da serin ve tekrar sostan dökün Bıçakla yufkayı önce 4’e bölün Sonra o parçaları da 4’e bölün ve 16 parça oluyor Geniş kısımlarına peynir maydanoz harcından koyun veya kaşar peyniri koyun (İsteğe bağlı olarak)Kenarlarını hafif kıvırıp, sarın pişerken peynirler akmasın diye Bütün yufkalar bitince borcam veya geniş bir kaba börekleri koyun Daha sonra sosu hazırlayın sütü, yumurtayı, yağı koyup, karıştırın ve böreklerin üzerine dökün Ağzını streç filmle sarıp, buzluğa atın ve bir gece bekletin, donacak yani Daha sonra pişirmeden 56 saat önceden çıkarın çözülmesi için, geniş tabağın içine galeta ununu koyun ve böreklerin heryerini bulayın Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 2025 dk arası pişirin, kontrol edin Servise hazır, afiyet olsun canlar?