iltasyazilim
FD Üye
Banyolu Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yufka
*yarım çay bardağı su
*yarım çay bardağı sıvıyağı
İç harcı için;
*3 adet orta boy patates
*Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, maydanoz
Üzerine dökmek için;
*1 su bardağı su
Üzerine sürmek için;
*1 adet yumurta
Banyolu Gül Böreği Tarifi Yapılışı Merhabalar
Herkese rahatlıkla tavsiye edebileceğim lezzet garantili bir tarif daha ))yumuşacık ve çok Lezzetli olan bu böreğimiz için önce Patatesleri haşlıyoruz Daha sonra soyup çatalla ezip içine baharatlarını ekleyip iyice karıştırıyoruz 1 adet yufkayı 4 adet üçgen çıkacak şekilde kesiyoruz Sigara böreği yapar gibi Ayrı bir kasede yarım çay b Su ve yarım çay b Sıvıyağı karıştırıyoruz Kestiğimiz yufkaların içine ilk önce sulu harçtan sürüyoruz Daha sonra patatesli harçtan koyup gül böreği şeklinde sarıyoruz Bütün yufkalar için ayni işlemi gerçekleştirip bir borcam veya tepsiye diziyoruz Daha sonra üzerlerine 1 su bardağı Suyumuzu esit miktarda gezdiriyoruz Üzerine streç film kapatıp 23 saat bekletiyoruz Dinlenip suyu çeken böreklerimizi yağlı kağıt serdiğimiz başka bir tepsiye dizip üzerlerine yumurta sürüyoruz Dilerseniz çörek otu veya susam da serpebilirsiniz Son olarak önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz Dilerseniz sularını çektikten sonra dondurucuya koyabilirsiniz Daha sonra çıkarıp yumurta sürüp pişirebilirsiniz *Afiyet olsun)
*4 adet yufka
*yarım çay bardağı su
*yarım çay bardağı sıvıyağı
İç harcı için;
*3 adet orta boy patates
*Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, maydanoz
Üzerine dökmek için;
*1 su bardağı su
Üzerine sürmek için;
*1 adet yumurta
Banyolu Gül Böreği Tarifi Yapılışı Merhabalar
Herkese rahatlıkla tavsiye edebileceğim lezzet garantili bir tarif daha ))yumuşacık ve çok Lezzetli olan bu böreğimiz için önce Patatesleri haşlıyoruz Daha sonra soyup çatalla ezip içine baharatlarını ekleyip iyice karıştırıyoruz 1 adet yufkayı 4 adet üçgen çıkacak şekilde kesiyoruz Sigara böreği yapar gibi Ayrı bir kasede yarım çay b Su ve yarım çay b Sıvıyağı karıştırıyoruz Kestiğimiz yufkaların içine ilk önce sulu harçtan sürüyoruz Daha sonra patatesli harçtan koyup gül böreği şeklinde sarıyoruz Bütün yufkalar için ayni işlemi gerçekleştirip bir borcam veya tepsiye diziyoruz Daha sonra üzerlerine 1 su bardağı Suyumuzu esit miktarda gezdiriyoruz Üzerine streç film kapatıp 23 saat bekletiyoruz Dinlenip suyu çeken böreklerimizi yağlı kağıt serdiğimiz başka bir tepsiye dizip üzerlerine yumurta sürüyoruz Dilerseniz çörek otu veya susam da serpebilirsiniz Son olarak önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz Dilerseniz sularını çektikten sonra dondurucuya koyabilirsiniz Daha sonra çıkarıp yumurta sürüp pişirebilirsiniz *Afiyet olsun)