iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
4 yufka
5 patates
2 soğan
150 gr kavurma
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber
Sıvıyağ
Üzeri için:
1 yumurta
Çörekotu
Susam
Haşhaş
Hazırlanışı : İlk önce 5 adet patatesi haşlayın2 adet soğanı yemeklik kesinHaşlanan patatesleri küp olarak kesinTavayı sıvıyağı alınSoğanları tavaya ilave edin ve soğanları kavurunSoğanlar kavrulduktan sonra üzerine kavurmayı ilave edinDaha sonra üzerine patatesleri ilave edin ve kavurmaya devam edin
2 adet yufkayı tezgaha serinYufkaların arasına sıvıyağ sürünYufkaları üçgen olarak kesinÜçgen kestiğiniz yufkaların uçlarına patatesli kavurmalı iç harçtan paylaştırın ve rulo olarak böreği sarınBir kaba su alınBörekleri suya daldırıp çıkartınFırın tepsisine yağlı kağıt serinYağlı kağıdın üzerine börekleri düzünÜzerine yumurta sürünÜzerine susam ,çörekotu, haşhaş serpinÖnceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin
4 yufka
5 patates
2 soğan
150 gr kavurma
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber
Sıvıyağ
Üzeri için:
1 yumurta
Çörekotu
Susam
Haşhaş
Hazırlanışı : İlk önce 5 adet patatesi haşlayın2 adet soğanı yemeklik kesinHaşlanan patatesleri küp olarak kesinTavayı sıvıyağı alınSoğanları tavaya ilave edin ve soğanları kavurunSoğanlar kavrulduktan sonra üzerine kavurmayı ilave edinDaha sonra üzerine patatesleri ilave edin ve kavurmaya devam edin
2 adet yufkayı tezgaha serinYufkaların arasına sıvıyağ sürünYufkaları üçgen olarak kesinÜçgen kestiğiniz yufkaların uçlarına patatesli kavurmalı iç harçtan paylaştırın ve rulo olarak böreği sarınBir kaba su alınBörekleri suya daldırıp çıkartınFırın tepsisine yağlı kağıt serinYağlı kağıdın üzerine börekleri düzünÜzerine yumurta sürünÜzerine susam ,çörekotu, haşhaş serpinÖnceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin