iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
• 8 adet tavuk but (veya dilediğiniz herhangi bir parça)
• 4 5 yemek kaşığı yoğurt
• 1 çay kaşığı paprika
• 2 çay kaşığı zerdecal
• 1 yemek kaşığı kimyon
• 1 yemek kaşığı kişniş
• Tuz, karabiber
Hazırlanışı
1 Tüm baharatları ve yoğurdu bir kapta karıştırın
2 Tavukların üzerine keskin bir bıçakla bir kaç çizik atıp sosunun olduğu kaba alın ve ovalayarak sosu tavukların her tarafına iyice yedirin
3 Kabın ağzını streç filimle kapayın ve tavukları bu sosun içinde, buzdolabında en az yarım saat, mümkünse bir gün, marine edin
4 Tavukları sostan alıp fazlalıklarını silkeleyin ve barbaküde tavuklar iyice pişene kadar, yaklaşık 25 30 dk, pişirip sıcak sıcak servis yapın
• 8 adet tavuk but (veya dilediğiniz herhangi bir parça)
• 4 5 yemek kaşığı yoğurt
• 1 çay kaşığı paprika
• 2 çay kaşığı zerdecal
• 1 yemek kaşığı kimyon
• 1 yemek kaşığı kişniş
• Tuz, karabiber
Hazırlanışı
1 Tüm baharatları ve yoğurdu bir kapta karıştırın
2 Tavukların üzerine keskin bir bıçakla bir kaç çizik atıp sosunun olduğu kaba alın ve ovalayarak sosu tavukların her tarafına iyice yedirin
3 Kabın ağzını streç filimle kapayın ve tavukları bu sosun içinde, buzdolabında en az yarım saat, mümkünse bir gün, marine edin
4 Tavukları sostan alıp fazlalıklarını silkeleyin ve barbaküde tavuklar iyice pişene kadar, yaklaşık 25 30 dk, pişirip sıcak sıcak servis yapın