iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 kg barbun ¾ su bardağı buğday unu ½ çorba kaşığı tuz Kızartmak için;
Ayçiçek yağı Hazırlanışı
Barbun balıklarınızın içini temizleyin yıkayarak süzgece alın,fazla suyunu alınUn ile tuzu bir kapta harmanlayınBalıkları una bulayın,fazla unu silkeleyerek,kızgın yağda kızartın
Afiyet olsun…
Not:Barbun balığının bir büyüğü Keserbaş adını alır,Akdeniz’de özellikle kış aylarında sevilerek tüketilir
Servis önerisi:Roka salata veya yeşil salataİçecek; ayran ,soda, gazoz dışında opsiyonel
1 kg barbun ¾ su bardağı buğday unu ½ çorba kaşığı tuz Kızartmak için;
Ayçiçek yağı Hazırlanışı
Barbun balıklarınızın içini temizleyin yıkayarak süzgece alın,fazla suyunu alınUn ile tuzu bir kapta harmanlayınBalıkları una bulayın,fazla unu silkeleyerek,kızgın yağda kızartın
Afiyet olsun…
Not:Barbun balığının bir büyüğü Keserbaş adını alır,Akdeniz’de özellikle kış aylarında sevilerek tüketilir
Servis önerisi:Roka salata veya yeşil salataİçecek; ayran ,soda, gazoz dışında opsiyonel