Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Barbun

Barbun

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

1 kilogram barbun balığı 10 adet arpacık soğan 10 diş sarımsak 4 adet orta boy domates 2 dal biberiye 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 14 çay kaşığı toz sebze çeşni (arzuya göre)

NASIL YAPILIR?

Tek tek ayıkladığınız barbun balıklarını bol suda yıkadıktan sonra fazla sularını süzdürün Balıkları tuzladıktan sonra kısa bir süre dinlendirin Sıcak suda beklettikten sonra kabuklarını kolaylıkla soyduğunuz arpacık soğanları küçük parçalar halinde doğrayın Sarımsakları sadece tatlarını vermesi için bütün olarak bırakın Biberiye dallarını ayıklayın Tuzlanmış barbun balıklarını taze çekilmiş tane karabiber, toz sebze çeşni ve zeytinyağı ilavesiyle harmanlayın Balıkları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin Sarımsakları bütün halde tepsiye alın Arpacık soğan parçalarını balıkların üzerine serpiştirin Domatesleri kabuklarını soymadan dilimleyip balıkların aralarına dizin Biberiye dallarını ekleyin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, balıklar kızarıp renk alana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin Sıcak olarak bekletmeden servis yapın


 
858,496Konular
982,297Mesajlar
30,194Kullanıcılar
berk3134Son üye
Üst Alt