nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Barbunya Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
*2 kg barbunya
*1 kg kırmızı kapya biber (Közlenmiş ve kabukları soyulmuş olacak)
*1 kg tatlı sivri biber
*1 akarsu bardağı sirke
*Yarım dere bardağı şeker
*2 su bardağı akışkan yağ
*2 yemek kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı domates salçası
*34 adet domates
Barbunya Mezesi Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar tekrar hoş bir tarifle birlikteyiz
Ilk Olarak barbunyayı bir tencereye alıp tamamen pişene dek haşlıyoruz Haşlanan barbunyayı süzüp kenarda beklemeye alıyoruz Hemencecik arkasında yeşil sivri biberleri 1 cm olacak şekilde doğrayıp 2 su bardağı yağla birlikte kavuruyoruz
Biberler iyice kavrulduktan sonra içerisine salça ince doğranmış domates ve doğranmış kapya biberleri koyup 5 dakika dek pişiriyoruz Ardından barbunya tuz ekleyip 5 dakika değin karıştırarak kavuruyoruz En son olarak sirke ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz Ocağın altını kısık ayara getirerek bir taraftan da kavanozlara koyuyoruz sıcağıyla azını kapatıp kapak kısmı alta gelecek şekilde bırakıyoruz Ardından geniş bir tencerede kapak kısımları yine alta gelecek şekilde yerleştirip 20 dk değin kaynatıyoruz Tencereden çıkardığımız kavanozları dinlenmeye alıp soğuduğunda yerleştirebilirsiniz Inanılmaz bir lezzet ben fazla beğendim bilhassa meze çeşitleri sevenler bu tarife bayılacak Şimdiden sağlık durumu olsun
*2 kg barbunya
*1 kg kırmızı kapya biber (Közlenmiş ve kabukları soyulmuş olacak)
*1 kg tatlı sivri biber
*1 akarsu bardağı sirke
*Yarım dere bardağı şeker
*2 su bardağı akışkan yağ
*2 yemek kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı domates salçası
*34 adet domates
Barbunya Mezesi Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar tekrar hoş bir tarifle birlikteyiz
Ilk Olarak barbunyayı bir tencereye alıp tamamen pişene dek haşlıyoruz Haşlanan barbunyayı süzüp kenarda beklemeye alıyoruz Hemencecik arkasında yeşil sivri biberleri 1 cm olacak şekilde doğrayıp 2 su bardağı yağla birlikte kavuruyoruz
Biberler iyice kavrulduktan sonra içerisine salça ince doğranmış domates ve doğranmış kapya biberleri koyup 5 dakika dek pişiriyoruz Ardından barbunya tuz ekleyip 5 dakika değin karıştırarak kavuruyoruz En son olarak sirke ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz Ocağın altını kısık ayara getirerek bir taraftan da kavanozlara koyuyoruz sıcağıyla azını kapatıp kapak kısmı alta gelecek şekilde bırakıyoruz Ardından geniş bir tencerede kapak kısımları yine alta gelecek şekilde yerleştirip 20 dk değin kaynatıyoruz Tencereden çıkardığımız kavanozları dinlenmeye alıp soğuduğunda yerleştirebilirsiniz Inanılmaz bir lezzet ben fazla beğendim bilhassa meze çeşitleri sevenler bu tarife bayılacak Şimdiden sağlık durumu olsun