iltasyazilim
FD Üye
Barbunya Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
*2 kg barbunya
*1 kg kırmızı kapya biber (Közlenmiş ve kabukları soyulmuş olacak)
*1 kg tatlı sivri biber
*1 çay bardağı sirke
*Yarım çay bardağı şeker
*2 su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı domates salçası
*34 adet domates
Barbunya Mezesi Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar yine güzel bir tarifle birlikteyiz
Öncelikle barbunyayı bir tencereye alıp iyice pişene kadar haşlıyoruz Haşlanan barbunyayı süzüp kenarda beklemeye alıyoruz Hemen ardından yeşil sivri biberleri 1 cm olacak şekilde doğrayıp 2 su bardağı yağla birlikte kavuruyoruz
Biberler iyice kavrulduktan sonra içerisine salça ince doğranmış domates ve doğranmış kapya biberleri koyup 5 dakika kadar pişiriyoruz Ardından barbunya tuz ekleyip 5 dakika kadar karıştırarak kavuruyoruz En son olarak sirke ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz Ocağın altını kısık ayara getirerek bir taraftan da kavanozlara koyuyoruz sıcağıyla azını kapatıp kapak kısmı alta gelecek şekilde bırakıyoruz Sonrasında geniş bir tencerede kapak kısımları yine alta gelecek şekilde yerleştirip 20 dk kadar kaynatıyoruz Tencereden çıkardığımız kavanozları dinlenmeye alıp soğuduğunda yerleştirebilirsiniz Harika bir lezzet ben çok beğendim özellikle meze çeşitleri sevenler bu tarife bayılacak Şimdiden afiyet olsun
*2 kg barbunya
*1 kg kırmızı kapya biber (Közlenmiş ve kabukları soyulmuş olacak)
*1 kg tatlı sivri biber
*1 çay bardağı sirke
*Yarım çay bardağı şeker
*2 su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı domates salçası
*34 adet domates
Barbunya Mezesi Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar yine güzel bir tarifle birlikteyiz
Öncelikle barbunyayı bir tencereye alıp iyice pişene kadar haşlıyoruz Haşlanan barbunyayı süzüp kenarda beklemeye alıyoruz Hemen ardından yeşil sivri biberleri 1 cm olacak şekilde doğrayıp 2 su bardağı yağla birlikte kavuruyoruz
Biberler iyice kavrulduktan sonra içerisine salça ince doğranmış domates ve doğranmış kapya biberleri koyup 5 dakika kadar pişiriyoruz Ardından barbunya tuz ekleyip 5 dakika kadar karıştırarak kavuruyoruz En son olarak sirke ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz Ocağın altını kısık ayara getirerek bir taraftan da kavanozlara koyuyoruz sıcağıyla azını kapatıp kapak kısmı alta gelecek şekilde bırakıyoruz Sonrasında geniş bir tencerede kapak kısımları yine alta gelecek şekilde yerleştirip 20 dk kadar kaynatıyoruz Tencereden çıkardığımız kavanozları dinlenmeye alıp soğuduğunda yerleştirebilirsiniz Harika bir lezzet ben çok beğendim özellikle meze çeşitleri sevenler bu tarife bayılacak Şimdiden afiyet olsun