iltasyazilim
FD Üye
Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı haşlanmış barbunya
*2 çay bardağı sıvı yağ
*1 adet domates
*1 adet büyük boy soğan
*1 orta boy patates
*2 diş sarımsak
*12 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber ve pul biber
*Yeteri kadar su
Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı Önce yemeklik doğranmış soğanlar yağda kavrulur Daha sonra kabuğu soyulmuş doğranmış domatesler de ilave edilerek kavrulur Sonra 12 yemek kaşığı domates salçası ilave edilip iyice karıştırılır Küçük küçük doğranmış patatesler ve baharatlar ilave edilerek karıştırılır Ezilmiş 2 diş sarımsak ilave edilir Yeteri kadar sıcak su ilave edilir Kaynamaya başlayınca haşlanmış barbunya ilave edilip 20 dk daha pişirilmeye bırakılır (eğer pişirme esnasında su eksilmesi yaşıyorsanız ilave edebilirsiniz ) 20 dk sonunda yemeğimiz hazır hale gelir Tavsiyem piştikten sonra 15 dk dinlemeye bırakılması (içini çekmesi için ) afiyetler olsun
*2 su bardağı haşlanmış barbunya
*2 çay bardağı sıvı yağ
*1 adet domates
*1 adet büyük boy soğan
*1 orta boy patates
*2 diş sarımsak
*12 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber ve pul biber
*Yeteri kadar su
Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı Önce yemeklik doğranmış soğanlar yağda kavrulur Daha sonra kabuğu soyulmuş doğranmış domatesler de ilave edilerek kavrulur Sonra 12 yemek kaşığı domates salçası ilave edilip iyice karıştırılır Küçük küçük doğranmış patatesler ve baharatlar ilave edilerek karıştırılır Ezilmiş 2 diş sarımsak ilave edilir Yeteri kadar sıcak su ilave edilir Kaynamaya başlayınca haşlanmış barbunya ilave edilip 20 dk daha pişirilmeye bırakılır (eğer pişirme esnasında su eksilmesi yaşıyorsanız ilave edebilirsiniz ) 20 dk sonunda yemeğimiz hazır hale gelir Tavsiyem piştikten sonra 15 dk dinlemeye bırakılması (içini çekmesi için ) afiyetler olsun